Skip to content

Det Sker: uge 13

Påsken står for døren og I ved alle sammen hvad det betyder – påskebryg, karrysild og dårlige ægge-puns galore. For mange studerende står påsken enten i opgaveskrivningens tegn eller er en kærkommen chance for at nå at læse den der tekst om Multi-level Governance, man missede til forrige forelæsning. Der er heller ikke meget påske at finde i denne udgave af Det Sker. Vi tænker nemlig, at efter påskefrokost med hele familien, vil lidt ikke-kyllinge-relateret underholdning gøre underværker.

Mandag

Tiny Elvis, Orgasm Guy eller bare Rob Schneider. Uanset hvilket navn du foretrækker, kommer SNL (Saturday Night Live)-komikeren til Bremen for at kaste lidt solskin over din grå mandag. Der er, overraskende nok, stadig få billetter tilbage, men hvis du ikke bare skal nøjes med at se ham på Netflix, er det med at rubbe neglene. Der er få ting som et godt grin der kan gøre ens mandag lidt mere udholdelig. Det skulle da lige være kage. Og netop bagværk er der at finde på Københavns party-hostel nr. 1, Copenhagen Downtown Hostel. De afholder, af grunde ingen ved, en tærte-spisnings-konkurrence. Konceptet er vist ret ligetil – du skal spise lækker tærte, virkelig hurtigt, uden hænder, og du skal huske at få krummerne med. We´re in!

Rob Schneider @Bremen Teater. Bremen Teater. Kl. 20.00 – 23.00

Pie Eating Contest Every Monday.Vandkunsten 5, København K. Kl. 21.30 – 22.30

 

Tirsdag

Efter passiv underholdning og tærtespisning er det blevet tid til at motionere hjernecellerne. Derfor byder denne tirsdag aften på to gange debat. På caféscenen på Københavns Hovedbibliotek er der ´De Tre Diskuterer´, som er et RÆSON-koncept, hvor tre politikere mødes for at diskutere baggrunden for – og konsekvenserne af – ugens begivenheder i dansk politik. De tre gæster i denne udgave er SF’s politiske ordfører Jacob Mark, MF´er for Socialdemokratiet Lars Aslan Rasmussen og Dansk Folkepartis EU-ordfører Kenneth Kristensen Berth. Og mon dog ikke der både skal diskuteres medieforlig og storkonflikt. I den kulturradikale højborg Politikens Hus er der også debat på plakaten. Her vil antropologen Dennis Nørmark og journalisten Karen Lumbolt diskutere om den danske stress-epedemi skyldes eksterne eller interne faktorer. Kan man pege fingre af konkurrencestaten og fremdriftreformer eller skal den løftede pegefinger vendes mod os selv, og vores egne krav om det gode liv?

De Tre Diskuterer – RÆSONs direkte podcast. Københavns Hovedbibliotek. Kl. 17.00 – 18.00

Stress – samfundets skyld eller din egen?. Politikens Hus. Kl. 16.30 – 18.00

 

Onsdag

Onsdagen bliver ret … vegetarisk? Det kan den i hvert fald blive, hvis du har lyst! Det gode Studenterhus inviterer til onsdags-fællesspisning og serverer linsedeller og kartoffelmos til du sprækker for en flad 25 krone. Hvis du føler for at flotte dig, er der et hamrende godt tilbud på tibetansk vegetarmiddag på Restaurant SULT samme aften. Og det er ikke engang det bedste. Middagen serveres nemlig i forbindelse med en visning af Martin Scorseses film om den fjortende Dalai Lama. Og nu bliver det nørdet. Filmen ’Kundun’, der følger Tenzin Gyatso fra barnsben, hvor han identificeres som reinkarnationen af Dalai Lama i 1939, udspiller sig umiddelbart milevidt fra Scorseses hjemmebane på alle parametre, men er faktisk ét af tre værker, hvor Scorsese forkaster den voldsomme New Yorker-asfaltsjungle og hengiver sig til det religiøse og spirituelle. Martin Scorsese, der selv er tidligere alterdreng og ellers var på vej til at hengive sig livet som præst, behandler kampen mellem krop og sjæl og det profane og det sakrale. Roger Deakins’ fotografering og Philip Glass’ musik er altafgørende for heloplevelsen, som er enormt særegen.

Lentil ’Frikadeller’ with mashed potatoes. Studenterhuset. Kl. 19.00 – 20.00

Tibetansk aften – ’ Kundun’ med vegetarmiddag. Cinemateket. Kl. 19.00 – 22.10

Torsdag

Torsdagen byder også på arrangementer for pengepunge i flere størrelser. Studenterhuset disker, for anden dag i træk, op med et meget overbevisende argument for at svinge forbi. Denne aften er der koncert med Keine Fear For Flanger, der i sommers rev hipster-festivalen UHØRT midt over. Det er subpoppet 90´er-agtigt lofi – og det lyder fremragende med en kold fadøl i hånden! Et andet sted i Indre By, ganske få hundrede meter derfra, holder en af byens mere økonomiske vinbarer kursus i hvordan man bedst parrer vin og ost. Turen på Not You Parents – Wine Bar er langt mere se-jeg-er-en-vaskeægte-djøffer end turen på Studenterhuset, men det er også to gode ting: ost og vin.

Studenterhuset LIVE: Keine Fear For Flanger. Studenterhuset. Kl. 21.00 – 23.30

Special Event – Matching Wine with Cheese for Beginners. Fiolstræde 25, KBH K. Kl. 19.30 – 20.30

Fredag

Og så blev det langt om længe fredag! Og denne weekend er ekstra lækker. Fordi den er ekstra lang. På mandag er det 2. påskedag, og hvis du er den svineheldige type, der arbejder indenfor noget som helst offentligt, har du sandsynligvis fri. Denne fredag synes vi, at du skal tage i Absalon, hvor der sker alskens skønne ting. Den gamle kirke holder godt nok også påskefrokost denne fredag, men det kan du – hvis æggemadder, gammel dansk og karrysild ikke lige er noget for dig –  snildt smyge dig udenom og tage til ’Pizza & Perleplader’ eller ’Dans Weekenden i gang’  istedet. Der er pizza og perlepladder fra klokken 11.00 og du kan shake it ´till you make it mellem 17.00 og 18.00. Så burde du også være mæt, frisk og klar til at tage ud i det københavnske natteliv (eller hjem på sofaen).

Pizza og Perleplader. Absalon. Kl. 11.00 – 15.00

Dans weekenden i gang. Absalon. Kl. 17.00 – 18.00

Weekend

Weekenden bliver tosset. Og ikke på sådan en Yogacentralen-holder-vegansk-påskefrokost-med-Yin-renselsestwists-tosset. Vi skal synge og vi skal spise og det bliver intet mindre end smukt. Lørdag aften holder Huset Grease sing-along. Det er i Husets Biograf og der er ikke så meget mere i det end, at du tager dine strammeste jeans eller mest lyserøde jakke på, dine mest højrøstede venner under armen og så skråler med på ‘You’re the One that I Want’ og ‘Summer Nights’ indtil du bliver hæs.

Hvis du ikke synes at John Travolta eller Olivia Newton-John kilder alle de rigtige steder, kunne du prøve med Pumpehusets balladeklub istedet. Det er Whitney Houston og Toni Braxton, det er whistle-notes og skråle-numre og det er KUN ballader hele natten. Der er næsten garanti for at miste stemmen uanset hvilket af disse arrangementer du ender til. Husk at smøre halsen.

Hvis du kan få dig selv op af sengen på sådan en højhellig søndag er der Danmarksmesterskab i Pandekagespisning. Det foregår  på Guldkroen, som til dagligt serverer stægt flæsk ad libitum og overvejer at sælge det to-go. Og hvor ellers afholder man det uofficielle danmarksmesterskab i pandekagespisning. Endda meget påfaldende på 1. april. Hvis du tør at satse på, at Guldkroen har tænkt sig at gøre alvor af truslerne, har du chancen for at vinde en fædrelandsmenu og fri bar i to timer. Held og lykke herfra i hvert fald. 

Grease Sing-Along. Husets Biograf. Kl. 19.30 – 21.30

Balladeklubben #2. Pumpehuset. kl. 23.45 – 04.00

Uofficielle Danmarks Mesterskab i Pandekagespisning! Guldkroen 11. Kl. 14.00 – 16.00