Skip to content

Det Sker: Uge 19

Mandag

Mandag starter ud med Monday Matchup på Bastard Café ved Rådhusstræde. Den hyggelige café ligger placeret ganske tæt på Slotsholmen, så det er yderst belejligt lige at smutte forbi på vej hjem fra din espresso latte-date med Morten Østergaard. Skyd ugen i gang med at vinde over dine venner i alverdens brætspil, som Bastards selvudnævnte ´Guru´ hiver frem fra gemmerne.

Bare rolig, hvis du er træt af at være et vidensbæst i Bezzerwizzer og ikke orker at tabe til dine Mads Skjern-lignende venner i Matador, så kan du undskylde dig med, at du er interesseret i verden omkring dig, og derfor skal bruge din mandag aften på at høre »Historier om verdensmålene«. På 20 år er andelen af verdens befolkning, der har adgang til elektricitet steget med 1,7 milliarder mennesker – det svarer ca. til det beløb du har brugt på Gulddamer og kiks i Kommunen. Og det er jo sådan set ret vildt.

Monday Matchup. Bastard Café. Klokken 16.00 – 19.00

Historier om verdensmålene #7: Bæredygtig Energi. Sundkaj 7 Nordhavn. Klokken 17.00 – 19.00

 

Tirsdag

Tirsdag aften skal du høre musik. »Nej hvor lækkert, er Copenhagen Jazz-festival allerede i byen?« tænker du sikkert. Svaret er: nej. Tirsdag den 8. er der semifinaler i Eurovision Song Contest på GAY. Kom, bliv i godt humør og udvid din horisont: hør noget andet musik end revynumrene fra 2017 og Miles Davis – der er vist noget med, at forandring fryder.

Meget kan man sige om MAO, men vi favner bredt! Derfor har vi selvfølgelig også din ryg, hvis du ikke er til pailletter og Euphoria-sing-along. Folk & Sikkerhed inviterer nemlig til en højaktuel F-35 konference for alle med hang til camouflage og sikkerhedspolitik. Du kan være helt sikker på, at vores alle sammens kære Mikkel Vedby sidder forrest og ivrigt stiller spørgsmål de politiske overvejelser bag indkøbet, samt de strategiske implikationer bag overgangen fra F16 til F35. *Indsæt selv joke om prisen på en jetjager*

Semifinale 1. GAY Copenhagen nightklub. Klokken 18.00 – 02.00

F-35 Konference. Ryvangs alle 1 KBH Ø. Klokken 08.45 – 15.00

Onsdag

Hvis undertegnede selv skulle sige det, og det skal jeg, så peaker denne uge onsdag den 9. på Europadagen! Uffe Østergård (no relations to Morten) og Jens-Peter Bonde har skrevet en bog om, hvordan man redder EU. Du har sikkert en hel masse ideer om hvordan man gør den slags, fordi du har jo hørt godt efter om koncentriske cirkler og Macron er din homeboy – men kom og lad dig inspirere af de to garvede herrer. Fejringen af Europa fortsætter efterfølgende på Toga, whats not to like?

Hvis du, af uforklarlige årsager, bedre kan lide sociologi end EU-nørderi, har jeg også en skudsikker plan for din onsdag aften. Statskundskabs husven, Clement, holder et arrangement med bladet Ræson. Her skal Henrik Dahl (LA) og Rasmus Willig (RUC) debattere magten, borgerne og staten. Kom og få svar på, hvilken bil din nabo er og se en RUC’er irl.

Europadag: Hvad nu, EU? Gothersgade 115 KBH K. Klokken 17.00 – 19.00

Henrik Dahl vs. Rasmus Willig: Magten, borgerne og staten. Farvergade 27 KBH K. Klokken 17.00 – 18.30

Torsdag

Torsdag er i denne uge en opfølgning på mandags nederlag og/eller sejre på Bastard. Panum holder Bezzerwizzer-turnering, og du skal komme og bevise over for medicinerne, at du med dine kolde hænder er den ultimative lærde. Det er nu, at al din paratvidens-træning i Jacques´en skal vise sig at være behjælpelig. Du har i hvert fald styr på politik-kategorien, måske også samfunds-kategorien på en god dag, vi tror på dig og hepper her på redaktionen.

Bezzerwisser-turnering! Blegdamsvej 26 KBH N. Klokken 19.00 – 21.00

Fredag

Endelig fredag, endelig weekend. Og hvilken bedre måde at fejre den på, end at cruise gennem Københavns kanaler med en G&T i hånden? Du kan se det for dig: solen, vinden i dit hår, den florlette smag af grannåle på tungen. Guiden fortæller kulturelle facts om det I sejler forbi og du skal bare læne dig tilbage og nyde, at du har weekend og ikke skal stå skoleret i Chr. Hansen i morgen tidlig.

Gin & Tonic Cruise. Nyhavn 71 KBH K. Klokken 16.15 – 17.45

Lørdag

Når jeg siger rollespil synger du sikkert »i den mørke skov«, men det er ikke der du skal hen denne lørdag. Du skal til indre by og have en introduktion til Dungeons and Dragons. De kyndige mennesker i Faraos Cigarer er game masters og hjælper dig i gang – helt uden håndgranater af trylledej og ansigtsmaling. Nej, den havde du ikke set komme vel?

Endnu engang er vi inkluderende, og favner hele det kulturelle spektrum denne forårslørdag. I dag står der også salsa på programmet. Vi har alle rykket hofterne af led til Mambo nr. 5 i Kommunen, og nu kan du lære at gøre det i takt til musikken. Gør Britt Bendixen stolt, lær salsamoves og udnyt dit sande potentiale næste gang de skruer op for Senorita til fredagsbaren.

Dungeons & Dragons Intro Spil. Skindergade 27 KBH K. Klokken 10.10 – 15.00

Latin Social: Cuba meets LA & NY Salsa Party. Kastanie Alle 20, Vanløse. Klokken 19.00 – 00.00

 

Søndag

Søndag den 13. er Mors Dag. Det skal markeres, og hvis du er så heldig at have din mor i nærheden, så tag hende under armen og hiv hende med til Mors dag i Politikens Boghal. Her vil Leonora Christina Skov, Lisbeth Wulff, Bodil Jørgensen og Morten Pape (no relations to Søren) fortælle historier om deres forhold til sine mødre. Der vil være mulighed for både at græde af grin og bare græde af historier fra det virkelige liv. Giv din mor den krammer hun fortjener, og nyd en stille søndag i hendes selskab.

Og så slutter du endelig ugen af med jazz-søndag på Gothergade. Kom og vrik med foden, spis tapas og drik lækker vin. Der findes næppe en bedre eller mere passende kulturradikal måde at slutte ugen af på end Politiken-arrangement og sprøde jazzede toner. På den måde kan du spare lidt energi sammen og gå ind i den næste uge med et fornøjet smil på læben. Det var virkelig så lidt.

Mors dag – vi har alle sammen én. Rådhuspladsen 37 KBH K . Klokken 14.00 – 15.00

Jazz Søndage. Gothersgade 89 KBH K. Klokken 14.00 – 18.00