Skip to content

Det sker: Uge 21

Mandag

Pinse er en kristen højtid, der holdes til minde om Helligåndens komme. Pinsedag er også, ligesom i dag – anden pinsedag -, en national helligdag, der betyder, at du ikke skal på arbejde og derfor kan hengive dig til alverdens (andre) skønne beskæftigelser. Hvis du er af den type der finder ømme ben og svedkirtler på overarbejde ganske underholdende, er der mulighed for at løbe ‘Royal Run’ i dag. Royal Run er et åbent motionsløb, der afvikles i anledning af Kronprins Frederiks 50 års fødselsdag og du er så hamrende heldig, at du kan få lov til at løbe på den (måske) samme asfalt som den kommende konge, hvis du blot fisker 250 kr. op af pungen. Herinde på redaktionen nøjes vi dog med, at motionere lattermusklen, når den legendariske John Cleese gæster Koncerthuset med sit ‘The last time to see me before I die’ show. Du kender måske John Cleese fra hans komiske år i Monty Python, fra hans serie Fawlty Towers eller fra en af hans roller i flere store film (bla. Harry Potter og Charlies Angels). Sjov er han i hvert fald, og du er velkommen til at tage med.

John Cleese – The last time to see me before I die. DR Koncerthuset. Klokken 19.30 – 22.00

Tirsdag

Tirsdag skal du tilbage på arbejde, men heldigvis er der rig mulighed for at krydre dagen med andre ting end excelark i ankestyrelsen. Du kan for eksempel tage på eksursion til Ama’r, når Haabet Bodega holder banko. Her er der ingen fine fornemmelser, men masser af mulighed for at vinde vådt til halsen. I en lidt anden underholdningsgenre finder man den åbne fortællerscene på Absalon. Her kan du høre poesi, røverhistorier, dagbogsfortællinger eller en næsten færdig novelle, mens du nyder et afslappende glas et-eller-andet. Du kan også selv læse noget op, og få feedback på det. En oplagt mulighed for at teste OR eller Metode 2-synopsen af på et publikum. Tænk ‘The Moth’, en open mic aften med fortællinger på scenen og vin i glasset.

Bingo Banko. Haabet Bodega. Klokken 20.00 – 22.00

Open Stage i Tårnværelset. Absalon. Klokken 20.15 – 21.45

Onsdag

Onsdagens kulturelle kalender bliver, som altid, travl. Du kan starte dagen med en afslappende omgang morgensang på Københavns Hovedbibliotek. Denne onsdag er det intet mindre end 144ende gang, at morgensang afholdes, og det plejer både at være hyggeligt og lidt af et tilløbsstykke. Når nu du har startet dagen på formiddabel vis, skal du også have mulighed for at afslutte den således. Redaktionen kom dog ud i lidt af et ‘Sophies Choice’, da vi skulle blive enige om aftenens anbefaling, og derfor får du intet mindre end tre spændende begivenheder at vælge imellem. Først og fremmest er der mulighed for, efter dagens dont, at vende tilbage til Hovedbiblioteket. Her afholdes Salon Hysteria, der beskriver sig selv som et next level rum for feministisk vidensproduktion. Det er samtaler om samfund, politik og videnskab under et feministisk banner og denne aften skal der diskuteres intersektionel feminisme i en global kontekst. Alternativt kan du afslutte dagen på en af Københavns andre biblioteker. På Den sorte diamant kan du opleve filosoffen Simon Critchley i samtale med Svend Brinkmann. De to mænd skal samtale om dødeligheden, accepten heraf og de følgevirkninger indstillingen til vores egen dødelighed har for vores følelsesliv. Slutteligt er der mulighed for, at tage med Politiken Live til forpremiere på den længe ventede franske komedie ‘C´est la vie’. Det er Eric Toledano og Olivier Nakache, duoen bag det verdensomspændende fænomen ’De urørlige’, der har begået denne film og den skulle eftersigende både være absolut skøn og livsbekræftigende.

Morgensang #144 Helle Solvang.Københavns Hovedbibliotek. Klokken 07.30 – 07.50

Salon Hysteria #6 Intersektionalitet, egentlig. Københavns Hovedbibliotek. Klokken 17.00 – 19.00

Simon Critchley & Svend Brinkmann. Den Sorte Diamant. Klokken 17.30 – 19.00.

Forpremiere på C´est la Vie. Grand Teatret. Klokken 18.30 – 21.30

Torsdag

Efter onsdagens strabadser og med en weekend forude skal du bare slappe af, nyde den smule solskin vi får og drikke dig eftermiddagstipsy i rosé. Alle de ting kan du passende gøre til ‘Uniradioen præsenterer…’, der er en tilbagevendende koncertrække med kunstere, der er i rotation på radioen – Denne gang kan du opleve Vesper og ØYA på scenen. ØYA er et nyt alternativt popband og Vesper spiller alternativt rock, drevet af tunge technorytmer.

Hør Uniradioen på www.uniradioen.dk eller via appen TuneIn.

Uniradioen Præsenterer Vesper + ØYA. Musikcafeen. Klokken 20.00 – 00.00

Fredag

Så blev det fredag. Og sikke en fredag det bliver! KU’s forårsfestival løber af stablen og her kan du danse, drikke og spise al din eksamensangst væk. Det kan du blandt andet gøre til tonerne af Go Go Berlin, Nelson Can, VETO eller Benal, der alle er en del af årets musikprogram. Gå efter lyden af 15.000 festglade mennesker på Nørre Campus. Og apropos festglade mennesker. Hvis du ser en 6. semestersstuderende i dag, så husk at give dem en ordentlig krammer. De stakkels, forhutlede, overtrætte mennesker afleverer nemlig bachelor! Heldigvis for alle andre eksamensramte og fejringslystne studerende kalder de til storfest i Jacques D. hvor der både er Helmig og hamringsgaranti. Så ta´ din bedste ven og din yndlingsdør under armen og så afsted med dig!

KU´s Forårsfestival 2018. Nørre Campus. Klokken 14.00 – 02.00

BA-Fææææzt i JD!. Jacques D.. Klokken 20.00 – 05.00