Skip to content

Det Sker: Uge 10

Så blev det marts, foråret er over os, og som en slags malplaceret joke er det efter en fuldkommen grå vinter endelig begyndt at sne. Det arktiske klima behøver dog ikke holde hverken dig eller din FOMO tilbage – tværtimod er det en kærkommen lejlighed til at få fundet de helt varme vinterstøvler frem og så komme ud og opleve det sjældne, men smukke syn af hovedstaden draperet i hvidt. Her kommer din guide til de fedeste, skøreste, lærerigeste og mest hippe begivenheder, der udspiller sig i ugens løb.

Mandag

Mandag kan være en hård prøvelse at komme i gennem, og derfor får du brug for noget at se frem til i løbet af dagen. Og hvad er sjovere end at blære sig for sindssygt med sin mastodontiske paratviden om aktuelle emner? Er du allerede ellevild ved tanken, så tag en flok venner under armen og aflæg Studenterhuset et besøg. Der holdes nemlig quiz-aften, hvor du både kan vinde penge og et spil Bezzerwizzer. Det koster 20 kr. pr. næse og foregår på hold á 2-4 personer. Bagefter kan du jo fejre sejren med en fadøl og hygge dig lidt, når du nu alligevel er cyklet til Indre By. Så er ugen vist skudt i gang på behørig vis.

Alternativt kan du bruge aftenen på at blive klogere på Institut for Statskundskabs nyeste (vistnok) studenterforening ’Fokus’, der gerne vil (som navnet antyder) sætte fokus på klimaorienteret samfundsvidenskab. Hvis du heller ikke mener, der bliver diskuteret nok klima på studiet, kan du komme til intromøde kl. 17:15 og høre mere om foreningens visioner.

Quiz-aften på Studenterhuset: https://www.facebook.com/events/153289042071116/

Intromøde i Fokus: https://www.facebook.com/events/526931954372187/

 

Tirsdag

Går du og trænger til at komme bedre i kontakt med dig selv og din krop? Så bør du nok overveje at tage i Absalon og opleve Gaga. Det er en form for fri dans, der efter sigende bl.a. kan få dig til at mærke din indre ”explosive power” og ”passion to move”. Arrangørerne lover ”nydelse, frihed og glæde”, så det er jo svært ikke at blive revet med. Sessionen forestås af en uddannet underviser og kræver ingen erfaring. Så smid danseskoene på og få en funky og lidt ekstra fri tirsdag.

Gaga: https://www.facebook.com/events/1975263712745614/

 

Onsdag

En god uge indeholder som regel mindst én paneldebat, hvor kendte og kloge mennesker diskuterer mere eller mindre aktuelle spørgsmål. Denne gang kræver det en tur til Amager. På det, der i virkeligheden hedder KUA, men nu bliver kaldt Søndre Campus, kan du komme til debat om ’MeToo og de sociale mediers magt’. Panelet består af Vincent Hendricks, Trine Baumbach, Christian Groes og Jannie Møller Hartley, og de vil kaste et kritisk blik på #MeToo-fænomenet. Er det et problem, når personer udokumenteret bliver beskyldt for ulovligheder på de sociale medier? Eller bør vi alle bare være taknemmelige for, at der er kommet fokus på et stort og hidtil skjult samfundsproblem? Synes du det lyder spændende, så tag metroen til lorteøen og bliv klogere på et af samtidens mest omdiskuterede emner.

MeToo og de sociale mediers magt: https://www.facebook.com/events/929389763895850/

Torsdag

Hvis onsdagens #MeToo-debat tænder en feministisk gnist hos dig, er der rigtig gode muligheder for at take it to the next level torsdag. Her er det Kvindernes Internationale Kampdag, og København er spækket med feministiske events. Du kan for eksempel komme til demonstration organiseret af Feministisk 8. marts, der med overskriften: ”Til kamp for ligestilling”, vil hejse den kvindefrigørende fane højt over byen. Er du som en god akademiker helst til den mere teoretiske tilgang til spørgsmålet, kan du komme til Marxistiske Studerendes arrangement ’Marxisme og feminisme’, hvor du kan høre, hvorfor kvindekamp ifølge marxisterne hænger tæt sammen med klassekamp. Hvis det bliver for revolutionært og farligt, kan du tage ind på Hovedbiblioteket, hvor der er ’Minority Talks’ organiseret af Mino Danmark. En række minoritetskvinder vil her bl.a. diskutere kærlighed, seksualitet, kultur og karriere. Eventet åbnes desuden med en tale af ligestillingsminister Karen Ellemann.

Til kamp for ligestilling!: https://www.facebook.com/events/181771812435587/

Marxisme og feminisme: https://www.facebook.com/events/195849751157849/

Minority talks: https://www.facebook.com/events/137439303602429/

Fredag

Ugen er ved at være gået, og snevejret er forhåbentligt blevet erstattet af forårssol. Så hop ned i Pedalarmen, køb en toast og en bajer og nyd at det igen er lykkedes at komme godt i gennem ugen. Er du ikke til øl og toast, kan du også prøve kopnudlerne og en Irish coffee. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser. Overskuddet går til at holde gang i foreningen, så hvis du er en af de mange nødstedte cykelejere, der er blevet reddet af Pedalarmens hold af frivillige cykelreparatører, har du en ekstra grund til at møde op og støtte lidt op om foretagendet. Så kom og gik endnu en fantastisk uge. Husk at få sovet i weekenden, så du er klar til en frisk omgang ekstrakurikulære aktiviteter, når Det Sker er tilbage i uge 11.

ØL & TOAST VOL. 4: https://www.facebook.com/events/188147951782706/

 

Har du en begivenhed du gerne vil have delt i en udgave af DET SKER eller dækket på medandreord.dk? Så skriv til vores facebookside eller kontakt os på mail: medandreord.ifs@gmail.com