Skip to content

Det Sker: Uge 17

Siden vi sidst sås, er det gået hen og blevet forår i dronningens København. Og hvor er det skønt! Dronning Louises bro afgav fredag eftermiddag seriøse distortion vibes, Sakura festival (du ved den på Bispebjerg Kirkegård med alle blomsterne) er lige rundt om hjørnet, og caféerne langer iskaffe over baren hurtigere end, du kan nå at sige #instalife. Det er godt, at vi går nogle dage med meh-vejr i møde, så du også kan nå at få åbnet en bog, inden eksaminerne banker på døren.

Nå, skal vi til det? Den store guide til alle dine yndlings-overspringshandlinger og mest kulturelle Facebook check-ins:

Mandag

I dag kan du udover at nyde den sidste smule sol svinge forbi en fællesspisning nær dig til den første dag af ‘Danmark Spiser Sammen’. Begge ting er mere end almindeligt SU-venlige og koster dig sådan cirka ingenting. Det kan også være, at den argentinske nationaldag dedikeret til deres nationaldrue Malbec, trækker – i hvert fald er der ekstra mange skønne vinevents at finde rundt omkring i byen i dag. Hvis vi vender blikket mod den mere akademiske ende af skalaen, afholder CRIC (Centre for Resolution of International Conflicts) og RIKO (Council for International Conflict Resolution) i dag seminar om vejen til fred. Arrangementet sætter fokus på, hvordan inklusivitet kan bruges til at bane vejen for fred og konfliktløsning. Arrangementet tager udgangspunkt i de seneste udviklinger i FNs arbejde med peacebuilding og konflikt-forhindring samt en nyligt publiseret report ‘Pathways For Peace – Inclusive Approaches to Preventing Violent Conflicts’, som the World Bank Group og FN står bag. CRIC, RICO og KU har inviteret både forskere og andre relevante aktører til at diskutere muligheder og forhindringer i policy og faktiske missioner, når det kommer til at forebygge vold og opretholde fred. Det lyder til, at de to mest vidensholdige timer af din uge meget vel kan komme til at være mandag eftermiddag.

CRIC and RIKO Seminar: Pathways for Peace. CSS, 15.3.01. Klokken 15.30 – 17.30

Tirsdag

Er du også gået i minus? Igen? Hvis du har fået nok af at leve af havregrød og pasta/pesto de sidste 10 dage af hver måned, kommer Studenterhuset dig til undsætning (Og giver dig gratis aftensmad)! Det eneste, du skal gøre, er at dukke op på Studenterhuset denne grå tirsdag eftermiddag, og så er der simpelthen sørget for, at du får al den vigtigste viden om din daglige økonomi, SU-reglerne, SKAT, diverse fradrag og lejekontrakternes faldgruber. Vi ved ikke om, det virker, men det er værd at give et skud. Denne eftermiddag tager Europæisk Ungdom på tur til Røde Kors´ frivillighus – og du er velkommen til at tage med. Her vil Europæisk Ungdom og Røde Kors snakke Genève-konventioner og krigens uudtalte regler – og hvad disse betyder for den virkelighed, som borgere i mange lande lever under og EU som aktør.

Krigens regler og Europa. Blegdamsvej 27, KBH Ø. Klokken 18.00 – 19.30

Forstå din daglige økonomi. Studenterhuset. Klokken 17.00 – 19.00

Onsdag

Onsdagens ‘buzzwords’ er artificial intelligence, machine learning og augmented reality. Dansk Markedsføring Studerende og DJØF inviterer, og det skal handle om, hvordan disse inflations-ramte termer kommer til at påvirke fremtidens arbejdsmarked. Det er for alle studerende, som gerne vil blive klogere på, hvad AI og machine learning handler om, hvad augmented reality er for en størrelse, og hvordan store internationale virksomheder bruger disse teknologier – og altså underliggende om, hvilke kompetencer du skal skrive på din LinkedIN profil for at kunne det, som fremtidens arbejdsmarked kræver. Tre eksperter kigger forbi og fortæller meget mere om hver af deres ekspertområder. Der vil både være mad, drikke og mulighed for at stille alle de spørgsmål, du skulle lyste. Arrangementet afsluttes selvfølgelig med ‘networking’.

Artificial Intelligence and Augmented Reality. Djøf KBH K. Klokken 17.00 – 21.00

Torsdag

Har du det ret konfrontatorisk efter en lang uge på arbejdet? Så kom og se alle dine venner, gamle partikammerater, studiekammerater og en eller anden dude, du engang har råbt af på Toga, kæmpe om titlen som Danmarksmester i debat. Den første af de to indledende runder af DM i debat løber nemlig af stablen i dag, og de bestemmer, hvem der får lov til at gå videre til semifinalerne og finalen, der afholdes på Folkemødet i juni (hvor du jo alligevel skal med). Denne aften, ovre på Studenterhuset, sker der bæredygtige ting. Sammen med Sustainability Science Center inviterer de alle studerende med interesse for det bæredygtige og grønne til at lære mere om den globale dagsorden og netværke med andre studerende, der også er involveret i (frivilligt) arbejde indenfor samme felt. Professor Katherine Richardson kigger forbi og giver en præsentation af FNs bæredygtige udviklingsmål i relation til forskningen og vigtigheden af det tværdisciplinære.

DM i debat 2018 – indledende runder. Politikens Hus. Klokken 16.30 – 19.30

Students for Sustainability. Studenterhuset. Klokken 17.00 – 19.00

Fredag

Det er freeedaaaag! Åh, hurra mand. Det har vi glædet os til! I plejer jo at være sublime til selv at grave de seje undergrundsfester og store fredagsbarer frem, men vi tillader os alligevel at komme med et forslag eller to til, hvad du kan bruge din fredag på. For eksempel starter 48 timer, kulturfestivalen på Nørrebro, i dag og inviterer til stor åbningsfest på Blågårds Plads. Der er dans, musik, øl, cider og en spandfuld god stemning (eller 30), og vi synes, at du skulle svinge forbi i løbet af eftermiddagen eller aftenen. Du kan også bruge eftermiddagen på Caféen Skjolds Plads, der længe har været gemt væk bag metrohegn og blanker med birketræer på. Hegnet er væk, skovet er revet ned, og cafeen er igen dukket frem. Det fejrer de denne eftermiddag ved at byde på den klassiske og delikate blanding af stegt flæsk og jazz. (Det er forresten også store hvededag)

Åbningsevent m. ALICE. Blågårds Plads. Klokken 14.00 – 22.00

Jazz live: KNAS. Caféen Skjolds Plads. Klokken 17.00 – 22.00

Weekend

Åh, du søde weekend. Du kan drikke øl, pleje tømmermænd, sove længe, læse tykke bøger, ringe til din mormor og hvad end hjertet ellers måtte begære. Du kan også tage til plantemarked i Absalon, cykle forbi Bispebjerg kirkegård der i øjeblikket er et syn i lyserødt eller videre udforske kulturfestivalen på Nørrebro. Du kan også bare tage derhen, hvor alle dine venner er, hvor det klistrede gulv byder dig velkommen, og hvor en brandert ikke sprænger kontoen – du kan tage til fest i Kommunen. Denne weekend er det psykologerne, der byder op til dans, for mens vi andre har ligget og lappet D-vitamin i os, drages de af mørket, holder sort-er-det-nye-sort-fest, og mørklægger kommunen. De opfordrer dig til at tage sorte penge med og slippe dit indre rovdyr løs – om ikke andet, lyder det som en fest, der nok skal komme en sjov og sløret historie ud af.

 

Næste uge – Uge 18

Vi kunne simpelthen ikke dy os – du får lige lidt anbefalinger med til næste uge også. Ugen er nemlig fyldt med loppemarkeder, forårsmarkeder, sell-out og byttemarkeder, til alle dem der godt kan lide loppefund og sofaer til en 50´er. Ugen er fuld af de første store udendørs-arrangementer, foredrag og fester. Der er 1. maj. Der er Tietgen-festival. Der er den anden indledende runde af DM i debat. Der er forfattermorgen med Christian Mørk og maren Uthaug hos Gyldendal. Vi krydser finger for godt vejr og vender snart tilbage med endnu en FOMO-bekæmpende københavner-centreret guide til dig.