Skip to content

Det Sker: Uge 7

Mandag:

I denne uge fortsætter det frostklare eventyr hos både Frostfestival og Copenhagen Light Festival, men hvis du synes, at du allerede har set din del lysinstallationer, kommer her endnu en uge fyldt med nye, dejlige, sjove, skøre og skæve begivenheder der bare ligger og venter på at du indtager dem. Du kunne jo meget passende starte ugen ud hos din yndlingsforening – MED ANDRE ORD holder åbent redaktionsmøde og du er selvfølgelig inviteret! Vores lille redaktion, der blandt andet udgiver et magasin, laver podcasts og giver dig din ugentlige get-hipstersmart-or-die-trying-guide udvider og vi leder både efter tegnere, fotografer, skribenter, pr-pros og andet godt fra CSS. Det er mandag kl. 12.15 og vi synes, at du skal tage frokosten under armen og komme og høre meget mere om hvem vi er og hvad vi laver. Mandagen byder også på andet godt – du kan for eksempel tage til debat på Studenterhuset og finde ud af hvad der skete i joken med en rabbiner, en imam og en præst der gik ind på en bar (hint: De diskuterer religion, moderne seksualkultur og kønsroller, mens du drikker øl).

MED ANDRE ORDs åbne redaktionsmøde. CSS 2.2.49. Kl. 12.15 – 13.00

Debat: Køn, Sex & Religion. Studenterhuset. Kl. 19.30 – 21.00

Tirsdag:

Månedens film i Cinemateket blev udgivet i 2017, hedder ´Western´ og er af tysk herkomst. Instruktøren hedder Valeska Grisebach og hendes navn er ikke engang det bedste ved filmen. Fordomme, macho-magtspil og cringe-værdige tilnærmelsesforsøg er strøet med let hånd udover hele plottet, som cirkulerer om hollywoods klassiske hovedperson – vejrbidt, med en kompliceret fortid, men hjertet på rette sted. Det er smukt og grimt og helt klart anbefalelsesværdigt. Du kan også bruge Tirsdag aften på Bremen Teater, hvor Geeti Amiri, Natasha Al-Hariri, Khaterah Parwani og Halime Oguz præsenterer Den Nydanske Kvindekamp. Der er fokus på kvinder med minoritetsbaggrund. De fire debattørerer vil tale om kvinder der er danske, men som også har en minoritetsbaggrund. Det handler om at være dansk plus noget andet.

Cinemateket i Paradis: ´Western´- månedens film. Cinemateket. Kl. 21.00 – 23.00

Den nydanske kvindekamp. Bremen Teater. Kl. 20.00 – 23.00

Onsdag:

Onsdag bliver en aften af den tænksomme slags. Det er treårsdagen for attentatet mod Krudttønden og den jødiske synagoge, og denne aften inviterer Toga Vinstue til debatmøde om terrorens ofre. Debatmødet kommer til at kredse om Helle Merete Brix´ nye bog `Blandt kolibrier og kalasjnikover. Om terrorens ofre´ og i løbet af aftenen kan du opleve Thomas Vilhelm, forlægger og medejer af forlaget DreamLitt, i samtale med Helle Merete Brix og gæster om bogens indhold. Panelet består blandt andet af Patrick Piscot, overlevende fra Utøya og Hannah Bentow, der holdt bat mitzva (jødisk konfirmation), da angrebet skete ved synagogen. Et ganske andet sted i Dronningens København inviterer Studentermenigheden til fordybelse og filosofisk salon. Aftenens tema er ´skam´ og der lægges op til en rejse ind i hvad skam er, hvordan den adskiller sig fra skyld, forlegenhed og ydmygelse og hvad den kan fortælle os om, hvad det vil sige at være et selv. Salonen ledes af Dan Zahavi, der er KU-professor i filosofi og leder af Center for Subjektivitetsforskning.

Mød forfatter bag dramatisk bog om terrorens ofre. Toga Vinstue. Kl. 19.30 – 22.30

Filosofisk salon 1: Skammen, selvet og den anden. Skt. Hans Torv 30. Kl. 19.30 – 21.30

Torsdag:

Lillefredag er oprunden! Men inden du hengiver dig til gulddamernes kalden og Helmigs forførende røst, kan du lige få det sidste skud kulturradikalisme med på vejen. Hos Marxistiske Studerende afholdes der samtalesalon under overskriften ´hvad er marxisme?´ hvor marxisme som analysemetode og revolutionerende teori diskuteres. På Studenterhuset er der Vinterjazz, hvor Gemmer-estola quartet vælter baren med deres energiske, sprudlende og groovy kompositioner. Studenterhuset garanterer et show i verdensklasse, så det er bare med at komme afsted!

Hvad er marxisme?. CSS 7.0.04. Kl. 17.00 – 18.00

Vinterjazz 2018. Studenterhuset. Kl. 21.00 – 23.00

Fredag:

Denne fredag melder Baumændene sig på banen med en semesterstartsfest af den skæve slags. Temaet er ´velkommen til pusherstreet´ og de gode psykologer lover ´et dansegulv, der sætter jer i gang som en pusher under razzia´. Det kan kun blive festligt! Copenhagen Gin Festival er også tilbage og fejer denne weekend ind over byen med smagsprøver på alverdens gin. Du kan nyde drinks med gin, møde andre ginfans og spise lækker mad inspireret af gin-krydderier. Der vil være gratis smagsprøver og op mod 280 forskellige gin og tonic brands (og en velbedugget MAO-redaktion i den nærmeste bar).

 

Semesterstarts – velkommen til pusherstreet – fest! Katedralen. Kl. 20.00 – 05.00

Copenhagen Gin Festival 2018. Lokomotivværkstedet. D. 16/2 – d. 17/2

Lørdag:

Weekend-guides er der jo nok af, men denne ene lørdags-event fortjener ekstra meget opmærksom og kærlighed. Vores alles fader Jacques Delors inviterer ind i barndomshjemmet og holder en semesterstartsfest for the ages! Så skynd jer hjem fra de snedækkede tinder og tropiske sandstrande og nyd det hjemlige ved Kommunens klistrede floor. Festen starter hjemme hos Jacques D., hvor man hilser på fadølsanlægget, der ellers har overvintret hos Romano P, men rykker senere op i Kommunen.

Jacques D. præsenterer: Semesterstartsfest 2018. CSS(JD og Kommunen). Kl. 16.00 – ?

 

Har du en begivenhed du gerne vil have delt i en udgave af DET SKER eller dækket på medandreord.dk? Så skriv til vores facebookside eller kontakt os på mail: medandreord.ifs@gmail.com