Skip to content

 Det sker: uge 8

Mandag

En ny uge er oprunden og guess what: Det er stadig vinter, og det er stadig koldt. Du behøver dog ikke gå tilbage i hi af den grund. Foråret er lige om hjørnet, og i mellemtiden er der masser af politiken-segment-med-runde-briller-get-hip-or-die-trying events at tage til. Par exemple – hvad passer bedre sammen med forstemt vinter end stemningsfuld jazz? Svaret er selvfølgelig ingenting, og derfor bør du starte ugen med et besøg på Metronomen, hvor folktrioen Hvalfugl spiller kompositioner, der efter eget udsagn er både ‘smukke og melankolske’. Hvis jazz ikke lige lokker, er der heldigvis alt muligt andet, der også kan redde sådan en grå mandag – øl er et udemærket bud. Quizmasteren på Taphouse er fra kl. 20.00 klar med en ny omgang spørgsmål, og mens du pudser din paratviden af, kan du jo passende tilsmage deres seneste Mikeller-tilføjelse. Og så er ugen ligesom i gang.

 

Tirsdag

Hvis du bare interesserer dig det mindste for dansk politik, kommer din uge til peake nu. En af Danmarks mest kontroversielle politikere, udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg kigger forbi CSS, når studenterforeningen Politik og Kommunikation (PoKo) afholder arrangementet ‘I øjenhøjde med Inger Støjberg’. Arrangementet er et samtaleinterview, og her kan du lære meget mere om, hvordan Inger Støjberg er som person, og hvordan hun vil forme fremtidens Danmark. Hvis du vil stille ministeren et spørgsmål, skal du dog både være vaks ved havelågen og hurtig på aftrækkeren, for der er kun sat 15 minutter af til spørgsmål. Når du og Inger har set eye to eye, kan du trille over til bygning 35 og infomøde om introforløbet 2018. Her kan du indoptage lidt fællesskabsfølelse, synge en flyversang og lige få styr på vigtige datoer og ansøgningsprocesser, inden du cykler hjem i varmen.

 

Onsdag

Elsker du magt? Vil du gerne have gratis sandwich? Uanset hvilket af disse spørgsmål du har svaret ja til (hvis du er statskundskabsstuderende har du svaret ja til begge), indbydes du hermed til PolicyForums paneldebat: ‘Vejen til magten – en debat om lobbyisme’. Paneldebatten vil sætte fokus på muligheder og udfordringer i brugen af lobbyisme og undersøge magteliter i en dansk kontekst. Paneldebatten modereres af Christoph Ellersgaard, der blandt andet står bag den omdiskuterede bog Magteliten. Hvis du hopper på cyklen og ruller til Vesterbro, kan din intellektuelle berigelse fortsætte i lidt mere afslappede rammer. Absalon inviterer til ‘øl og opera’, hvor du – som navnet antyder – kan nyde klassisk opera og drikke øl. Aftenens opera er The Bear af William Walton. Så blev onsdag også en god dag.

 

Torsdag

Torsdag står i den internationale frihandels tegn. Har Brexit og valget af Donald Trump ført til et nyt globalt handelsparadigme? Går vi en ny protektionistisk epoke i møde? Hvis den slags spørgsmål kilder alle de rigtige steder, bør du helt sikkert dukke op, når International Debat (ID) holder paneldebat med deltagere, der blandt andet inkluderer IfS’s helt egen Jens Ladefoged Mortensen (aka. Jens Euroman). Torsdag går som bekendt også under navnet lille fredag, og derfor er det vel passende med et lille besøg på Toga Vinstue. Her står formanden for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) Kasper Sand og generalsekretær Morten E.G. Jørgensen bag baren. Toga vil sikkert vrimle med foreningsaktive unge mennesker i alle afskygninger (og politiske holdninger), så hvis du er heldig, kan du enten overvære en slåskamp eller en sing off.

 

Fredag

Nu hvor lille fredag er vel overstået, er det tid til den ægte vare. Og du kan slutte ugen af som en veritabel gesandt. Hos ID er der frokost med den britiske ambassadør i Danmark, Dominic Schroeder. Ambassadøren vil give en kort præsentation af, hvordan britiske udenrigsrelationer i disse Brexittider kan og vil forme sig, og der vil være masser af mulighed for spørgsmål og samtale. Når du har afsluttet dit forbund med det engelske kontinent er det på tide at vende blikket mod kongehuset. I sidste uge bød vi adieu til kongehusets mest farverige karakter, H. K. H Prins Henrik. Nu kan du mindes ham på den mest passende måde af alle – ved at drikke rigelige mængder af fransk rødvin. Der er Franske Vindage i Politikens Hus og du har mulighed for at prøvesmage alt fra Bordeauxs slotsaftapninger til franskmændenes egen daglige vin, som du kan slynge rundt i det Spiegelau-glas, du selvfølgelig får som gave ved indgangen. Salut!

 

Weekend:

Fra bonede gulve til klistret floor. Ingen weekend uden en kommunefest, og denne lørdag er det psykologerne, der leverer. Temaet er Las Vegas, dresscoden lyder på ‘stram pallietkjole’ (dette gælder naturligvis alle deltagere) og arrangørerne er alle sammen trænede tricktyve. Det kan kun blive godt!

‘Det tårnhøje helvede’ er ikke kun den dårlige oversættelse af en middelmådig amerikansk actionfilm fra 1974 – Det er også titlen på årets medicinerrevy! Den fulde titel er ‘Et tårnhøjt helvede – dit liv passerer revy’ og til trods for den dårlige pun i titlen har revyen endnu engang udvidet spilleperioden på grund af overvældende efterspørgsel. Revyen spiller hele ugen, men i skrivende stund er der kun billetter til lørdag og søndag tilbage. Og du skal skynde dig, hvis du skal have fat i dem!