Skip to content

Det sker: Uge 9

Mandag

Kan du huske sidste år, da Kommunen måtte lukke midlertidigt, fordi Fødevarestyrelsen kom på besøg? Kan du huske, hvor hårdt det var ikke at kunne få sit daglige kaffefiks med en lille kiks til og hvor lang køen i kantinen var? Det var hårde tider og vi lærte at sætte ekstra pris på Kommunens frivillige. Fødevarestyrelsen er i skrivende stund endnu ikke blevet udflyttet, og der er derfor en reel risiko for, at de kommer på besøg igen. Vi kan ikke klare os uden Kommunen, og Kommunen kan ikke klare sig uden os – og derfor skal du selvfølgelig starte ugen til generalforsamling i Café Kommunen, hvor du både kan kræve flere chokoladekiks og mere espresso.

Generalforsamling i Café Kommunen. Kommunen, CSS. Kl. 16.05 – 17.55

Tirsdag

Tirsdagen er kritisk – på flere måder. Udover at der er virkelig lang tid til fredag, er der også normkritik på tapetet. Den kulturradikale højborg Politikens Hus har inviteret forfatter Karen Syberg og aktivist Anna Wandel-Petersen til en samtale om feminismens genopblomstring og forskelle og ligheder mellem rødstrømpebevægelsen og nutidens normkritiske kønsaktivister. Karen Syberg er en ægte badass – hun var med til at stifte både rødstrømpebevægelsen og Femølejren. Har været kulturredaktør på Information og skrevet flere bøger – bl.a. en biografi om Tove Ditlevsen. Anna Wandel-Petersen er foredragsholder, konsulent og medstifter af det normkritiske undervisningsinitiativ ‘Normstormerne’, som siden underviser i normkritik for at skabe mindre diskrimination i folkeskolen.

Kvindebevægelse og normkritik. Politikens Hus. Kl. 16.30 – 18.30

Onsdag

Du kan godt nok tegne deres organisationsdiagram med lukkede øjne, men hvordan er det lige at du egentlig skal forholde dig til SKAT? Hvordan er det nu det der frikort fungerer? Hvor meget må du tjene ved siden af din SU inden Karsten Lauritzen kommer efter dig? Og hvor meget af dit SU-lån kan du skjule i Panama? Denne onsdag kan du, på Studenterhuset, få svarene på alle de spørgsmål, du ikke tør stille din bankdame og lære at forstå din egen økonomi meget bedre. Og apropos økonomi, så dukker Niels Ploug cand.polit op til Sociologiforeningens arrangement om økonomisk ulighed i DK. Og selv den stolte statskundskaber kan sagtens dukke op. Økonomisk ulighed blev et hot topic med Thomas Pikettys bog ´Kapitalen i det 21. århundrede´. Du har måske læst den. Du har i hvert fald sagt til dine venner, at du har læst den. Der kommer til at være fokus er på dejligt lette emner som arv, velfærdsstat og skat. Alle emner som er gode icebreakers, når du står på floor.

 Økonomisk Ulighed i DK. Lokale 2.0.63, CSS. Kl. 17.15 – 19.00

Forstå din daglige økonomi. Studenterhuset. Kl. 17.00 – 19.00

Torsdag

Du nåede ikke at tilmelde dig DJØF-kurset i Excel og har allerede skrevet i din ansøgning til ministerie X, at du nærmest er Nordisk Mester i Pivottabeller? Det lyder umiddelbart som starten på en meget kort ansættelse, men frygt ej! Ingeniørerne har din ryg (skud ud). Ikke nok med, at du lærer hvordan du ændrer på skalleringen af din graf, så du kan manipulere hvem som helst med dine data, så serverer IDA også pizza. Bare rolig – vi har også anbefalinger til dig i denne uge der ikke er kritiske, økonomiske eller datarelaterede. Torsdag betyder nemlig også TORSDAGSBAR! Du har fortjent det. De har modeleret aftenens tema efter de største sing along hits siden 60´erne, så glæd dig til et Elton John/Spise Girls/Avril Lavigne/Toto medley uden lige.

Grundlæggende Excel med IDA. Lokale A103, HCØ. Kl. 17.00 – 21.00

Torsdagsbaren præsenterer: Golden Ages. Kommunen, CSS. Kl. 18.00 – 02.45

Fredag

“Jeg udfordrer dig til d-d-d-d-dueeeeeel!” Det lyder mistænkeligt meget som Yu Gi Oh, men det er faktisk Søren Pind. Og Martin Lidegaard. Den nuværende uddannelses- og forskningsminister møder den fhv. udenrigsminister til politisk salon i Skuespilhusets foyer, hvor de skal duellere (desværre nok nærmere debattere) om hvem der har det bedste bud på hvordan Danmark skal forholde sig til store udenrigspolitiske forandringer. Hvis dette RÆSON PR stunt ikke lige falder i din smag er der heldigvis fredagsbarer strøget med let hånd udover det meste af København. På Studenterhuset er der for eksempel Silent Disco og nede i Jacques D. har vi hørt rygter om et sjat-hjul, der – såfremt du er klar på en blanding af pærecider og fiskeshots – lover gratis sprut.

Politisk Salon – med Søren Pind og Martin Lidegaard. Det kongelige Teater. Kl. 16.30 – 18.00

Red Bull Silent Disco//Studenterhuset. Studenterhuset. Kl. 20.30 – 03.00

 

Weekend

Undrer du dig også over, hvorfor Lars Tønder ikke har en buste stående i Jacques D.? Så kom til arbejdsweekend og giv dit bidrag til den klammeste, hyggeligste og absolut bedste studenterklub. Medbring en hammer eller den der gipsfigur af Lars Tønder, vi ved du har stående i vindueskarmen (SUVERÆN vi kigger på jer), og hjælp bestyrelsen med at gøre Jacques D. forårs-smækker-lækker. Der er overhængende fare for, at du falder i snak med nogle dejlige scient.poler, drikker en gulddame for meget og hamrer dig selv over fingrene – alt sammen i den gode sags tjeneste. Desuden skal der nye citater på væggene, og hvem vil ikke gerne være med til at stemme for endnu et polit-baschende citat?

Jacques D. Extreme Makeover. JD. 3/3 kl. 11 – 4/3 kl. 18

 

Har du en begivenhed du gerne vil have delt i en udgave af DET SKER eller dækket på medandreord.dk? Så skriv til vores facebookside eller kontakt os på mail: medandreord.ifs@gmail.com