Skip to content

DET SKETE!

DEBATTURNERING
Hvad har dyresex, aktiv dødshjælp og Grønland tilfælles? Det var såmænd emner, der alle var oppe at vende ved året debatturnering, som løb af stablen den 20. november i et propfyldt Chr. Hansen Auditorium. Andreas Dinesen løb med sejren og kan nu kalde sig Statskundskabs bedste debattør.

STATS-LIT
Den konservative folketingskandidat og verdensmand, Mads Holger, trak fulde huse, da han indtog CSS med vanlig dekadence, et følge af Konservativ Ungdom samt en opsang til folket om den tabte kultur og den feminiserede folkeskole. Og så nævnte han vist noget om en bog. Vi er ikke helt sikre.

JULEGALLA
Intet efterårssemester uden julegalla. Lige så julefrokost-fesen menuen var (fiskefilet og flæskesteg med masser af tørt brød), lige så festglade var de fremmødte gallaklædte statskundskabere. Årets lanciers var et tilløbsstykke uden lige, og der blev danset ømt og frejdigt til den lyse morgen.

ANDERS FOGH RASMUSSEN
Tidligere statsminister og generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, gæstede CSS og fortalte, at han lever efter følgende ordsprog: “Speak softly and carry a big stick“. Han var så venlig at oversætte for tilhørerne: “Tal sagte, men medbring altid den store kæp”. Redaktionen takker for det gode råd.

SAMMENLIGNENDE STATSKUNDSKAB
Det nyoprettede fag, Sammenlignende Statskundskab, oplevede i efterårssemestret 2014 et meget stort frafald. Deadline for denne udgivelse oprandt, før faget var evalueret fuldt ud. Redaktionen følger selvfølgelig op med kommentarer fra Instituttet i næste udgave af MED ANDRE ORD.

Ny kandidatforening
Hvorfor er der kun sammenhold på bacheloren, og hvordan kan kandidatuddannelsen gøres bedre? I efteråret blev der startet en kandidatforening, der tager livtag med sådanne spørgsmål og forsøger at sparke nyt liv og kvalitet i de to sidste år af studierne.