Filmaften i Jacques D: The Act of Killing

Filmaften i Jacques D: The Act of Killing

MED ANDRE ORD VISER TORSDAG D. 05/03 KL. 16:00
JOSHUA OPPENHEIMERS PRISVINDENDE DOKUMENTAR
THE ACT OF KILLING

Folkemordet i Indonesien i 1965-66 har efterladt dybe spor i det indonesiske samfund, ligesom folkemord har gjort det i lande som Tyskland og Rwanda. Men den indonesiske historie adskiller sig ved, at samfundet ikke har været igennem en forsonings- og renselsesproces. Derimod er det netop bødlerne fra fortidens uhyrligheder, der i eftertiden har indrettet og defineret det indonesiske samfund.

Bødlerne har skabt et samfund i deres billede. De opfattes ikke som forbrydere, der har udsat hundrede tusinde for forfærdelige overgreb. I stedet opfattes de som helte. I al fald i deres selvbillede.

Joshua Oppenheimer har grebet fat i denne særegenhed ved det indonesiske samfund. I THE ACT OF KILLING giver han tidligere bødlers minder og fantasi frit løb, når han lader fortidens syndere udtrykke deres version af historien. Måske viser det sig, at den historie, som massakrens selvudnævnte helte har skabt, alligevel kan krakelere.

MED ANDRE ORD glæder sig til at vise filmen for alle interesserede. Vi sørger for snacks under filmen.

Ansvarlig: Lasse Raagaard Jønsson

Næste artikel

Hvorfor er vi statskundskabere?

Statskundskab har ikke alene brug for at styrke fagets demokratiske etik. Vi må også begynde at stille os selv det mere grundlæggende, normative spørgsmål om, hvorfor vi er her – og lade dette guide vores faglighed og måden, vi indretter studiet på.