Skip to content

God weekend – og KØS godt

Fredag eftermiddag er Kommunal Ølservice (KØS) stedet, hvor alle tager hen efter en lang uge. Menuen står på socialt samvær og specialøl. Vi giver dig her en eksprestur gennem humlens veltempererede verden.

Nede i jordens undergrund, langt nede, helt nede, hvor ingen mennesker nogensinde har været, flyder der magma rundt med temperaturer på op mod 1200 grader. Engang imellem bliver al varmen og den trænge plads for meget, og magmaen må derfor ud. Dette sker ved kæmpe eksplosioner, hvor vulkaner sprøjter den varme lava op og skaber svovldampe, der er så giftige, at det er umuligt at overleve, hvis man er i nærheden.

Den samme beskrivelse kan passe på CSS, når det bliver fredag eftermiddag, og KØS skal til at slå dørene op. Vi har alle gået rundt på CSS´ lange, mørke gange hele ugen og ikke set andet end dem og bogstaverne i vores bøger. Alle studerende har gået rundt mellem hinanden og måske ikke ligefrem skabt en temperatur på 1200 grader, men i hvert fald en intensitet, der kunne minde om det. Der kan være skabt gnidninger studerende imellem, eller man har klaret en opgave godt eller dårligt. Alt sammen intensiteter, der kun kan forløses ved en eksplosion, og denne eksplosion finder sted, når adskillige kapsler slipper deres greb om flaskernes halse til fredagens KØS.

Alkoholens forførende kraft
Her bliver de velsmagende øl til KØS, den moderne materialismes svar på de fleste frustrationsproblemer. Eller også har alkohol i virkeligheden altid været løsningen. Men uanset hvad, så vil en solskindsdag betyde, at hele gården til KØS fyldes af studerende, ph.d.’er og undervisere, som alle nyder kolde specialøl. Hvis det derimod er dårligt vejr, vil Kommunen være fyldt til bristepunktet. Og det er ikke kun fra Statskundskab, at folk valfarter til, som var det et vandhul på en knastør savanne – også studerende fra andre studier på CSS samles til KØS.

Udvalget af øl er meget varieret og skifter fra gang til gang. Man kan købe øl i forskellige størrelser og farver, men alle til gode priser. En af mine favoritter har været Milk Stout fra Mikkeller, der er mørk som natten er sort, men rundet af en nok så yndefuld sødme og blødhed. Der er også altid mange slags Indian Pale Ale, som kan være med toner af frugt og en let bitterhed. Der sjældent, at øllene til KØS fås med en almindelig alkoholprocent på 4,6. Oftest fås øllene med meget høje alkohol procenter på langt over 10 %. Men som alle ved, er det altid bedst at befinde sig i den høje ende af skalaen.

Alt i alt så er KØS bare et hyggeligt sted at mødes og snakke med sine venner over en velsmagende bryg. Og når KØS er ved at være slut, og lixtallet er steget til det dobbelte i takt med, at alle verdens problemer er blevet løst, og forløsningen har fundet sted, kan det jo være, at der stadigvæk er enkelte spændinger tilbage. Hvis dette er tilfældet, skal man ej blive frustreret, for hvis man blive hængende et par timer, så åbner fredagsbaren, og et helt nyt kapitel starter.