Skip to content

DET SKER: UGE 40

Facebook bugner af billeder af folkeskolevennernes babylykke, tips og tricks til det nyeste DIY (DIY er et hipstersmart udtryk for det onkel Per kalder gør-det-selv) og strikke-events, som en fjern slægtning fra det nordlige Jylland angiveligt er ‘interesseret’ i. I al den larm kan en ID-debat om Borgerkrigen i Yemen nemt drukne – også selvom alle de andre fra holdet tager til den sammen. Hvis du ikke passer gevaldigt på bliver FOMO til virkelighed – du går rent faktisk glip af noget.

Men frygt ej! MED ANDRE ORD vil hver uge guide dig gennem såkaldt ’extracurriculære aktiviteter’, så du ikke selv behøver at gennemforske det store internet efter dem.

MANDAG

Start ugen ud med fortidens svar på socialt samvær, når Selskabelige Statskundskabere arrangerer brætspilsaften i Jacques D.. Foreningen opstod i sommerferien som et alternativ til tutorfælleskabet, og denne aften er kun deres anden begivenhed. Du kan altså blive pionér ved at kaste dig hovedkulds ud i dette nye sociale fællesskab, der ikke udelukkende bruger Jacques D. til at hamre guldøl i. Det kræver kun, at man melder sig ind i deres Facebook-gruppe og dukker op.

Selskabelige Statskundskabere. Brætspilsaften i JD. Kl. 17.00

TIRSDAG

En verdensberømt tilhænger af borgerløn – tidens mest omdiskuterede policy-tiltag – lægger tirsdag vejen forbi KU. Det bliver interessant at høre om forskeren Guy Standing formår at overbevise danskerne om, at når Saxo Bank og Alternativet er enige, er der nok noget om snakken. Efterspørgslen er der i hvert fald ikke noget galt med, og man skal skrive sig på venteliste for at være heldig nok til at deltage.

Guy Standing: Borgerløn – utopi eller nødvendighed?. Festsalen, Københavns Universitet. Kl. 17-18.30. 

ONSDAG

Selv Pave Frans måtte på banen for at overtale Donald Trump om ikke at trække sig fra Paris-aftalen tilbage i slutningen af maj måned. Men end ikke guds forlængede arm var nok til overbevise lederen af det hellige land til at overholde sine multilaterale aftaler. Onsdag vil Professor Robert Falkner fra LSE (London School of Economics and Political Science) indvie dig i, hvordan dette kommer til forme kampen mod klimaforandringer i et globalt governance system. Vi skal helt sikkert være bange.

Sustainability Lecture: Professor Robert Falkner. CSS 35.01.05. Kl. 15-16.15

TORSDAG

Fra torsdag til søndag kan du igen få plads og ro på den gode læsesal, når over 400 statskundskabere migrerer til venligtsindede dele af vandkantsdanmark som en del af rusturen. ’Rustur’, tænker du, ’Jeg troede, at den var blevet afskaffet?’. Det var den også, men så tog Jacques D. helterollen på sig og gravede dybt i de porter-linede lommer. Og voila! Rusturen er genopstået.

Hvis du ikke skal ud at drikke guldøl i en hytte, kan du torsdag demonstrere imod SU-beskæringer på de nye studerendes vegne. Det vil de nok blive glade for. Derefter kan du løbe direkte hen i Torsdagsbaren, hvor der er GRATIS ØL til fakultets største beer pong-turnering i mands minde.


DEMO i København: Stop nedskæringer på uddannelse! Nytorv. Kl. 16.00
Torsdagsbarens FRAT HOUSE – The king of Pong’in. Kommunen. Kl. 18.00

FREDAG

Hele ugen kan du deltage i kulturelitens fejring af ’rigtige’ mennesker over hele kloden. Udover fabelagtige portrætter af overvægtige kvindelige rappere, byder CPH PIX selvfølgelig også på samfundskritiske filmskaberværk. Fredag kan du blandt andet blive klogere på radikalisering af unge i Frankrig, fattigdom blandt romabefolkningen i Calabrien, fattigdom blandt meget af befolkningen i Venezuela eller hverdagen blandt befolkningen i Aleppo. Hermed uanede muligheder for at udfordre sin eurocentrisme.

CPH PIX, 28.09 – 11.10 i Københavns biografer.