Skip to content

DET SKER: UGE 47

MANDAG

I denne uge løber det årlige universitetsvalg af stablen, og du kan få lov til at vælge kandidater til at repræsentere dig i Studienævnet, Akademisk råd, Institutrådet og Bestyrelsen. Aktive Statskundskabere spiller på alle heste for at få fat i dit kryds og ikke mindst få stemmeprocenten op over de 38,3 %. Det var valgdeltagelsen sidste år til valg af Studienævnet på instituttet og i øvrigt den højeste stemmeprocent på hele KU. I anledning af valget har foreningen fået fat i den nyeste professor på instituttet, nemlig selveste Lars Tønder! Professoren skal tale om koblingen mellem demokrati og universitet, og kommer forhåbentligt til at inddrage sin tidligere forskning om radikalt demokrati. God inspiration til en kommende eksamensopgave i DAK eller NF, og det i kombi med gratis aftensmad. Så bliver det ikke bedre.

Demokrati og universitet v. Lars Tønder. CSS 4.1.24. Kl. 17.30-18.30.

TIRSDAG

Den store valgdag er endelig oprindet! Nu er det slut med gratis kaffe og levende valgplakater på CSS. Du skal op på den nærmeste skole at sætte dit måske første kryds til Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune eller Byrådet på Frederiksberg. Husk at nyd din demokratiske pligt, træk vejret dybt inde i stemmeboksen, og hils på dine venner, som rækker dig stemmesedlen som valgtilforordnede. Måske tog du forskud på valgfesten i lørdags, men tirsdag aften kan du afprøve den ægte vare. Alle partier fejrer aftenen separat og holder taler og holder vejret på skift, indtil stemmerne er talt op. Du kan blandt andet smutte forbi Enhedslisten i Søpavillonen, Alternativet på Monastic, DSU på Det Elektriske Hjørne eller VU på Guldhornene. Du kan også indtage dit valgflæsk på Huset-KBH, hvor Red Barnet Ungdom og en række komikere afholder Københavns sjoveste valgfest.

Københavns sjoveste valgfest på Huset-KBH. Huset KBH. Kl. 19.30-23.30.

ONSDAG

Aktive Statskundskabere fortsætter onsdag deres aktive tilstedeværelse på campus med den årlige julevalgsbanko! Du kan for (måske) første gang i år få lov til at køre gløgg ned i halsen til lyden af Mariah Careys ’All I Want for Christmas Is You’ på repeat. Så troede du måske, at det ikke kunne blive bedre, men der er faktisk også spændende præmier på højkant til de allerheldigste. Aktive Statskundskabere pynter Kommunen op til full-size nisselandskab, og sørger for underholdende banko-oplæsere. Perfekt måde at forberede sig på en december måned i hhv. jule- og eksamenshelvedets tegn.

AS’s traditionsrige julevalgsbanko. Kommunen. Kl. 17.00-22.00.

TORSDAG

Politologisk Filmklub kommer langt omkring i deres kamp for at brødføde statskundskaberne med kvalitetsfilm. Denne torsdag viser de det prisvindende drama ’Harmonium’, hvor du kan blive klogere på japansk familieliv. Er det politologisk? Vi får at se. Samme tid skal Knud Romer interviewe Mads Brügger om hans nyeste dokumentariske bog i Politikens Boghal. Bogen omhandler datoen 11.11.11, hvor den danskargentinske playboy Pierre Flensborg anklages for at smugle Gadaffis søn over grænsen i Mexico. Politiken har kaldt den vanvittig, Information har kaldt den surrealistisk. MED ANDRE ORD tænker, at makkerparret Brügger og Romer nok næppe gør hele situationen mindre interessant.

Filmvisning: Harmonium. CSS. Kl. 17.00-20.00.
Mads Brügger og Knud Romer om 11.11.11
. Politikens Boghal. Kl. 17.30-18.30.

FREDAG

Sociologernes festforening ’Baumændene’ har tilsyneladende gjort det til deres mission at feste alle kapitalistiske helligdage væk. Denne gang tager de stærkt ironiske værktøjer i brug og fejrer Black Friday med en såkaldt Forbrugsfest! Der er VANVITTIGE tilbud og fremmedgjorte bartendere bag Katedralens bardisk, så din aften skal nok ramme sin pareto-ligevægt. For at gøre natten ekstra efficient, kan du pendle mellem hele tre fester på CSS. Du kan sikre aften/natmaden i Pedalarmen, hvor der serveres Øl & Toast (og irsk kaffe) til lyden af cykellapning. Du kan også smutte forbi Kommunen, hvor russerne på Psykologi holder russisk julefrokost- og BARbushkafest. En enestående mulighed for at teste om sociologernes famøse white russians tåler konkurrence fra andre studier. Nazdarovia!

Øl & Toast vol. 3. Pedalarmen. Kl. 15.00-00.00.
Forbrugsfest! Baumændene inviterer. Katedralen. Kl. 21.00-05.00.
BARbushka – Det BAR’ koldt. Kommunen. Kl. 20.30-02.45.  

SØNDAG

Det er søndag, og du er lidt træt oven på weekendens strabadser. Heldigvis bugner København af årets julemarkeder, og med kun 5 dage til december (og dertilhørende julekalender) kan du sagtens tillade dig at gå all-in på Julen 2017. På KADK kan du erhverve dig attraktivt (og billigt) kunsthåndværk og kunst fra kunsthåndværkere og kunstnere in spe, og genoverveje hvorfor du aldrig tog din bloggerkarriere seriøst. I Nordvestkvarteret holder Ungdommens Røde Kors juleloppemarked, og du kan både se selveste julemanden og deltage i juleworkshops, mens du shopper secondhand og drikker varm kakao. Det er da hyggeligt.

KADK Julemarked 2017. KADK. Kl. 10.00-17.00.
Juleloppemarked. Ungdommens Røde Kors. Kl. 11.00-16.00.