Skip to content

DET SKER: UGE 46

MANDAG

Som kommunalvalget nærmer sig, kommer byens politikere også tættere på CSS. Denne mandag er det ikke bare ungdomspolitikerne, der er blevet sendt ud for at dekorere din cykel med politisk bevidste sadelovertræk. Det er lykkedes PoKo (Politik og Kommunikation) at samle alle spidskandidaterne til en valgdebat. Eller, det vil sige, næsten alle. Mia Nygaard fra Radikale Venstre erstattes af partikammeraten Tommy Petersen. Hvis du gerne vil tage den ophedede debat om luftforurening på de københavnske cykelstier til det næste niveau, så har VICE BIO forpremiere på Al Gores nye dokumentar ’An Inconvenient Sequel: Truth to Power’. Verden brænder, smelter og drukner – det er ægte amerikansk patos, så det batter!

Valgdebat på KU  – Kampen om København. CSS Chr. Hansen. Kl. 16.00-18.00
VICE BIO forpremiere: An Inconvenient Sequel – Truth to Power. Empire Bio. Kl. 18.45-21.00

TIRSDAG

Tirsdag starter som altid ekstra lækkert ud med morgensang i selskab med Verdens Bedste Tirsdag. Det foregår i Kommunen, hvor du kan varme stemmebåndet op med en kombination af friskbrygget kaffe og november-melodier. Tirsdag byder også på opstartsmøde for næste års Campusdag. Denne gang bliver den spektakulære endagsfestival afholdt den 5. maj, og du kan som medlem af et Campusdagsudvalg potentielt set blive personen, der skal kontakte Rene Dif og hans foodtruck. Heldige asen. Selvom Campusdagen involverer alle fakultetets studier, har Jacques D.’s bestyrelse, de seneste år, været hovedaktør for forehavendet. Du kan give dem en værdsat hånd med projektet og få lov til at sætte lige præcis dit aftryk på en vigtig dag for studielivet på CSS.

Morgensang med Verdens Bedste Tirsdag. Kommunen. Kl. 7.50
Opstartsdag for Campusdag 2018. CSS 4.1.18. Kl. 17.00-19.00.

ONSDAG

Denne onsdag kan du komme helt tæt på to store, kulturelle, internationale fænomener. Den tyske filosof og samfundskritiker Peter Sloterdjik taler (på tysk) om sin nye bog ’Nach Gott’ i Den Sorte Diamant. Sloterdjik blev lidt af en stjernefilosof efter udgivelsen af ’Kritikken af den kyniske fornuft’ engang i 1983 og kombinerer gerne Diogenes med Hegel og Heidegger. Princess Nokias filosofiske fundament læner sig nok nærmere op ad Foucault og Butler, når hun rapper om ’Tomboys’ og ’Ghetto Witches’. Den kvindelige rapper fra Spanish Harlem optræder denne gang på Vega og er kendt for sin iltre no-bullshit-attitude. Sidste gang hun optrådte i København forlangte hun, at en (heteroseksuel, ciskønnet, hvid) mand blev smidt ud fra koncerten på Sigurdsgade. Forhåbentligt er hun i ligeså godt humør denne onsdag aften.

Peter Sloterdijk (DE). Den Sorte Diamant. Kl. 20.00-21.30
Princess Nokia (US). Vega. Kl. 20.00-23.30

TORSDAG

Din torsdag står i et dybsindigt tegn, fordi du selvfølgelig skal til release på en bog om en af tidens hotte filosofiske bevægelser. Det handler om spekulativ realisme og menneskets vilkår i den antropocæne epoke – om det ikkemenneskelige og ’det store udenfor’. Der er vin og snacks og garanti for langhårede snakke, der vil gøre alle dine rullekravebærende venner grønne af misundelse. Mere konkret og lige så aktuelt holder Ritt Bjerregaard samme dag foredrag for Stats-lit. Det kommer til at handle om Hanne-Vibeke Holsts nyeste roman, men Ritt har også taget sin nye biografi med i tasken, så mon ikke der kommer nogle saftige politikerhistorier på bordet. Selvbiografien fik lunkne anmeldelser tilbage i august måned, men den tidligere overborgmester plejer alligevel at være fremragende selskab.

Release for ’Spekulativ Realisme: En introduktion’. Møllegades Boghandel. Kl. 16.00-19.00
Ritt Bjerregaard – litterært foredrag om ’Som pesten’. CSS 1.1.18. Kl. 17.00

FREDAG

På fredag genopstår det fysiske MED ANDRE ORD-magasin efter et langt års pause! Vi holder release på det nye blad og står bag Jacques-D’et-er-sgu-da-blevet-tid-til-en-fredagsøl. Udgivelsen sætter spot på temaet ’PÅ TVÆRS’, og vi udforsker blandt andet den mulige sammenhæng mellem størrelsen på din biceps og din holdning til fordelingspolitik. Du kan også læse om marxisten Magnus, der forudsiger kapitalismens undergang eller komme lidt tættere på lektor Asmus Leth Olsen, når vi spørger ind til hans helt særlige forhold til Aarhus. På redaktionen glæder vi os afsindigt til at vise dig, hvad vi har brygget på de sidste mange måneder! Efter en fadøl eller fem kan du roligt tage bladet under armen og slentre hen til Statens Museum for Kunst (SMK), som afholder årets sidste SMK Fridays. De byder på film, musik og art talks, der alle cirkler omkring feministiske praksisser i kunsten, og så er hele herligheden fuldkommen gratis. En oplagt mulighed for at få et skud kultur, der ikke dræner pengepungen.

Release: MED ANDRE ORD // PÅ TVÆRS. Jacques D. Kl. 14.00-17.00
SMK Fridays: CUT The GAP. Statens Museum for Kunst. Kl. 16.00- 22.00

LØRDAG

Lørdag inviterer de allernyeste statskundskabere til Russerbar i Kommunen. Inden du rammer floor, kan du varme op til nattens hede dans med intellektuelle diskussioner på Københavns Hovedbibliotek. To europæiske tænkere leverer hver deres manifest for Europas fremtid og den europæiske ide under overskriften ’Europa – Manifest’. Nina Power og Jörg Schaub er begge iboende kritiske, men hvor Nina Power har sit afsæt i film, kunst og feminisme foretrækker Jörg Schaub at beskæftige sig med idealismekritik og Frankfurterskolen. Forhåbentligt har de to anerkendte forskere nogle stærke visioner for vor kære verdensdel. Således opstemt kan du tage forskud på den kommunale valgfest med hjælp fra russerholdene Kina17, Cuba, Kenya, New Zealand og Nepal. De fem hold repræsenterer lørdag aften hvert deres parti og har lovet at gøre floor farligt med potentielle valghits.

Europa – Manifest! #3: Nina Power & Jörg Schaub. Københavns Hovedbibliotek. Kl. 17.00-19.00
Russerbar – Valgfest. Kommunen. Kl. 20.00-03.00

SØNDAG

Podcastgenren har de seneste år grebet om sig i en sådan grad, at selv MED ANDRE ORD kan sende lydbølger ud i interspace om statskundskabens habitus. Denne søndag og mandag rykker branchens bedste podcastere ind i Skuespillerhuset til Podcast Festival 2017, og du kan folde ørerne ud til lyd fra blandt andet Anders & Anders, Ludermanifestet eller Politikens Poptillæg. Der er uanede muligheder for at få gode grin eller ny viden med på vejen om det fremadbrusende fænomen. Har du lidt for ondt i håret til at begive dig ind i Det Kongelige Teater, er der DM i gløgg i Torvehallerne. Som kendt fra diverse skiferier, er en portion skoldhed vin med rosiner og krydderier ideel til at kurere både kropslige og moralske tømmermænd.

Podcast Festival 2017. Skuespillerhuset. Kl. 10.00-22.00
DM I GLØGG. Torvehallerne. Kl. 12.30-16.00