Skip to content

Det sker: Uge 50

Mandag

Mandagen byder på en mulighed for at få indblik i to af tidens helt store debatter. Den internationale #metoo kampagne, hvor millioner er stået frem med personlige fortællinger om chikane og seksuelle krænkelser, efterlader et altoverskyggende spørgsmål, der denne mandag søges besvaret i dansk kontekst: Hvad gør vi nu? Politikens hus er vært for et samarbejde mellem KVINFO, Institut for Menneskerettigheder og Politiken Live, der spørger repræsentanter for fagforeninger, politiske partier og arbejdsgivere, hvordan de vil reagere som følge af #metoo. Bølgerne i netop denne debat plejer at gå ekstremt højt, og mens nogle taler om den potentielt største forandring i forholdet mellem kønnene i mange år, frygter andre en heksejagt, hvor magtfulde mænd hænges ud, og der stilles spørgsmålstegn ved retssikkerheden. Èn ting er helt sikkert – det bliver spændende. Samme aften slår MellemRummet også dørene op, når den syriske kulturcafé diskuterer den syriske situation post 2011. Steve Niva, der er professor på Roskilde Universitet, kommer for at diskutere hans research i ´urbicide´ (ikke at forveksle med det engelske udtryk: genocide) som militaristisk strategi. Han vil blandt andet fortælle, hvordan han ser den overlagte ødelæggelse af by-materialet som en central grund bag den tvangsmæssige migration i og ud af Syrien og give andre eksempler på, hvor samme strategi er blevet brugt. Så hvis du har lyst til at flygte fra eksamensland med god samvittighed, har du her to destinationer. 

Hvad nu #metoo? Pressen, Politikkens Hus. Kl. 16.30 – 18.00

Syrisk kulturcafe. MellemRummet. Kl. 16.00 – 19.00

Tirsdag

Verdens Bedste Tirsdag inviterer for sidste gang i år til morgensang i Kommunen. Denne morgen kan du langsomt vågne til duften af Kommunens kaffe og lyden af julesange. Så ta’ din flotteste julesweater på og din bedste studieven under armen og kom afsted! Når dagen starter med musik skal den naturligvis også slutte med musik. Traditionen tro spiller The University of Copenhagen Funky Big Band julen ind i Studenterhuset med funky og jazzy numre. Det er gratis, det er chillern, og det er bigbandmusik. What´s not to like?

Årets sidste morgensang. Kommunen. Kl. 7.50 – 8.10

Julekoncert med The University of Copenhagen Funky Big Band. Studenterhuset. Kl. 19.00 – 22.00

Onsdag

Denne onsdag kan du blive himmelfalden over det store univers, vi svæver rundt i. Månen giver nemlig plads til en af årets mest imponerende meteorsværme, Geminiderne, som er allerkraftigst lige netop denne dag. Tycho Brahe Planetariet og de gode astrofysikere giver alle interesserede mulighed for at komme forbi og låne det imponerende teleskop til en hyggelig omgang stjernekig. Der er også mulighed for at snakke med en astrofysiker om dette og mange andre af de imponerende himmelfænomener, vi kan se her fra vores blå planet. Hvis stjernekiggeri og fantasteri ikke trækker, kan du i bedste kulturradikale husk-at-instagramme-det-her-stil i stedet bruge aftenen sammen med Ræson på Frederiksberg. Özlem Cekic og Ræson snakker, med udgangspunkt i hendes bog ‘Hvorfor hader han dig, mor?’, om hendes visioner og ønsker for Danmark og dets demokrati. Özlem Cekics bog handler om talens magt, og hvad samtaler kan gøre for at binde stærke forskelligrettede overbevisninger sammen.

Observationsaften – Geminderne. Tycho Brahe Planetarium. Kl. 21.00 – 23.00

RÆSON med Özlem Cekic. Biblioteket Frederiksberg. Kl. 19.00 – 21.00

Torsdag

George Orwells dystopiske værk ‘1984’ er den perfekte vinterlæsning. Det er både Stats-lidt og SUVERÆN enige om, og derfor er det netop også dette litterære værk, der er blevet udvalgt til vinterens bogklub hos de to foreninger. Hvis du har lyst til at læse et værk, der har sat præg på både litteraturhistorien og den politologiske terminologi er dette et oplagt valg. Denne aften mødes de to foreninger og spiser aftensmad, mens de taler om oplevelsen med at læse bogen. I et andet hjørne af den samfundsskildrende litteratur finder vi Tove Ditlevsen, der i år ville være fyldt 100 år. Skuespiller Dinna Ophelia har sammensat en eksklusiv forestilling, der skildrer Tove Ditlevsens kvindeliv med udgangspunkt i hendes liv og tekster. Kom og vær med til at hylde en af de helt store danske forfattere.

Stats-lit og SUVERÆN læser Orwells 1984. Suveræn. Kl. 17.30 – 19.00

Tove Ditlevsen 100 år: En rejse ind i et kvindeliv. Biblioteket Frederiksberg. Kl. 17.00 – 18.00

Fredag

Fredag kan du enten holde fast i tirsdagens julehygge eller ryste ugen af dig. I Natkirken på Strøget synger Julepopkoret julen ind med, ja, julepopsange som ‘War is over’ eller ‘Thank God it´s Christmas’. Hvis du ikke er så meget for julesange og blafrende stearinlys, kan du danse weekenden i gang i Absalon. Det er lækker musik og glade moves, det er groove og Gaga, og det er en fest.

Julepopsgudtjeneste – vi synger julen ind. Natkirken på Strøget. Kl. 19.30 – 21.00

Dans weekendens igang. Absalon. Kl. 17.00 – 18.00