Skip to content

DEBAT: Optag forelæsninger og giv mere feedback! Det kan mindske presset på os studerende

Frit Forum er den eneste røde studenterforening til univalget. Derfor er det selvfølgelig vores mærkesag til studienævnet at arbejde for at forbedre de studerendes trivsel og fællesskab på studiet. Vores studie skal være fuld af debat, nysgerrighed og læring, men for nuværende er studiemiljøet på statskundskab og samfundsfag desværre udfordret.

Af Asta Mathilde Mølstrøm, kandidat for Frit Forum
Visuelt udtryk af Thea Skjærbæk og tegnet af Marianna Suder

Dette indlæg er udelukkende udtryk for skribentens egne holdninger og synspunkter.

Jeg går på første semester, men allerede nu er det klart for mig, at der er ét helt grundlæggende problem på universitetet. Alt for mange af os føler, at vi er stressede og pressede af vores studie. Mange lægger et stort pres på sig selv. Vi skal klare os godt på studiet, få et godt studiejob og også finde overskud til vores sociale liv. Men stressede perioder kan få konsekvenser for de studerendes motivation og deres psykiske helbred. Vores uddannelsesvej skal have op- og nedture, fordi vi lærer af udfordringer, men det må aldrig føre til, at vi bliver så stressede, at vi i værste fald bliver nødt til at forlade studiet.

Dette er et stort fokus for os til det kommende univalg. Vi vil kæmpe for vores trivsel og mentale helbred i studienævnet. Hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at universitetet svigter os studerende. Derfor har vi en række tiltag, som kan skabe en mere fleksibel hverdag og et bedre studieliv for alle os på statskundskab og samfundsfag.

Vi vil kæmpe for vores trivsel og mentale helbred i studienævnet. Hvis vi ikke gør noget, risikerer vi, at universitetet svigter os studerende

Først og fremmest er en vigtig kamp for os, at vi skal optage forelæsningerne. Jeg er sikker på, at det vil give os alle en større ro i vores hverdag, hvis vi er sikre på, at vi ikke behøver at forstå hele pensum første (og eneste) gang, vi hører det til en forelæsning. I stedet kan vi roligt nyde at blive klogere, og samtidig have trygheden i, at vi kan se forelæsningen igen og igen op til eksamen. Desuden vil vi få mulighed for at se en forelæsning, hvis vi bliver ramt af sygdom eller bliver nødsaget til at være på vores studiejob en dag. 

MERE FEEDBACK! Det er for dårligt, at vi ikke får tilstrækkeligt feedback på vores opgaver.  Feedback er knyttet til vores motivation og lyst til at lære. Et 7-tal til din holdkammerat har ikke samme forklaring som et 7-tal til dig. Derfor kæmper vi for mere feedback på opgaver og eksaminer. Vi skal have større mulighed for at lære af vores fejl – samtidig med vi bliver klogere og holder motivationen oppe.

For mange af os studerende skaber tankerne om tiden efter studiet også et pres. Vi ønsker ikke at uddanne os til arbejdsløshed, men samtidig vil vi gerne følge vores studiedrømme. Derfor ønsker vi at skabe et tættere bånd med uddannelse og arbejdsmarkedet. Et forslag til det er, at vi skal have et tættere samarbejde mellem studerende og erhvervslivet – både i undervisningen, men også i vores bachelor – og specialeopgaver. Det tror jeg kan skabe en større tryghed om vores fremtidige arbejdsliv.

For mange af os studerende skaber tankerne om tiden efter studiet også et pres. Vi ønsker ikke at uddanne os til arbejdsløshed, men samtidig vil vi gerne følge vores studiedrømme. Derfor ønsker vi at skabe et tættere bånd med uddannelse og arbejdsmarkedet

Synes du også at vores trivsel og fællesskab skal højere op på dagsordenen? Så stem på mig eller en af Frit Forums andre kandidater til univalget. Psykisk sårbarhed må og skal aldrig blive et individuelt problem. Derfor skal vi forebygge stress og pres i studienævnet.