Skip to content

DET SKETE!

“PUTNAM VAR FORBI
I en tætpakket forelæsningssal slog Robert Putnam fast, at fællesskaber på tværs af samfundet sikrer demokratiets sammenhængskraft. Putnam finder yderligere korrelation mellem individets antal af venner og dennes levealder. Din friend-count på Facebook har dog ingen positiv sundhedsvirkning, tilføjede han.”

“MANIFESTATION
Den 27 november viste mange tusinde studerende deres utilfredshed med regeringens ´Fremdrifts-reform´, ved at valfarte til Vor Frue Plads.”

“DEBATTURNERING
Med Simon Lund Jensen, Anna Sophia Hermansen og Lars Trier Mogensen ved dommerbordet lød startskuddet til dette års debatturnering den 7. november. Med emner om alt fra udviklingsbistand til stemmebokse på McDonald’s blev argumenterne vendt og drejet af de otte deltagere, og det var Eric Bonde, som til sidst løb med den endelige sejr.”

“JULEGALLA
Lars Bo Kaspersen mindede os om, at ikke alle, der skider på én, er ens fjender, og ikke alle, der hiver en op af skidtet, er ens venner. Møg kan være gødning og for tidlig afhentning kan forhindre én i at spire.”

“UNIVERSITETSVALG
I uge 48 blev der afholdt uni- versitetsvalg på KU. På IfS løb Aktive Statskundskabere (AS) med samtlige pladser i Studienævnet og Institutrådet. AS gik til valg på 1) fagcaféer i økonomifagene, 2) flere specialiseringer på kandidaten og 3) en frisættelse af offentlig ret og metodevalgfag.”

“JAQUES D’MORGEN
Hver torsdag morgen har syv piger fra første semester mødtes til morgen- jazz, stearinlys og hjemmebag. Derfor har man denne ugedag kunne indtage et delikat og billigt morgenmåltid i Jaques D. Pigerne synes det er en dejlig måde at starte dagen på, og de synes, at Jaques D skal danne ramme om andre typer af samvær end den, der har med øl at gøre. Forhåbent- lig fortsætter initiativet fremadrettet.”

“KU’S ÅRSFEST
Studenterrådsformanden Gwen Gruner-Widding revsede Østergaard og KU’s ledelse: “Dear minister, you are whipping us through our education, like a cowboy whips his cattle to the slaughterhouse. Dear rector, dear deans, you act weak and cowardly,when you so hastily deprives the students of their right to leave of absence from their studies,”