Skip to content

DET SKER: UGE 45

MANDAG

Du har præcis to uger til at beslutte dig for, hvor dit kryds skal placeres til Kommunalvalget (KV17) i år. Det bliver to uger, hvor du enten kan kæmpe dig gennem valgmøde efter valgmøde eller tage en tilfældig TV2-test, som du har snublet over på det store, fede internet. Hvis du interesserer dig for asyl- og flygtningedebatten, så afholder Dansk Flygtningehjælps Ungdom en række arrangementer op til valget. Denne mandag viser de TV2-dokumentaren ’Mon De Kommer Om Natten’. Filmen handler om en 14-årig afghansk pige og hendes liv som afvist asylansøger i det danske samfund. Den efterfølges af et oplæg ved debattør Tarek Ziad Hussein om KV17, og du kan således blive klogere på kommunalvalgets betydning for det omdiskuterede emne.   

Vi stemmer i Kbh #2: Flugttanker med oplæg. VerdensKulturCentret. Kl. 19.30-21.00.

TIRSDAG

Tirsdag kan du fortsætte din KV17-Tour de Force på Studenterhuset, hvor der er paneldebat om studielivet i København og Frederiksberg Kommune. Måske en god idé, hvis du vil undgå at sætte din politiske lid til en tilfældig internettest eller bare virke en smule troværdig som statskundskabsstuderende. Én af paneldeltagerne er også statskundskabsstuderende, Anne Valentina Bertelsen. Hun og de andre politikere ved højst sandsynligt lidt mere om KV17’s betydning for studerende end dig. Drømmer du dig væk fra hverdagen med bryllupsskandaler og valgslogans i varierende kvalitet, kan du møde forfatter Asger Røjle Christensen i Politikens Boghal. Han har skrevet en bog om den japanske hverdag, og den har fået herlige anmeldelser.

Debat om Studieliv i København. Studenterhuset. Kl. 18.45-21.00.
Seikatsu – Japansk hverdag. Politikens Boghal. Kl. 17.00-18.00.

ONSDAG

Har du altid drømt om tage pis på en politiker på Bremens scene? Så skal du dukke op til Statskundskabsrevyens infomøde på onsdag! I år er der lidt flere billetter til publikum at kæmpe om, for revyen flytter ud af Chr. Hansen og ind i Bremen Teater! Ejer du hverken humor eller en tone i livet, er der både brug for dansere, sminkører, sy- og byggepersoner samt HR/PR-folk til at få Statskundskabsrevyen til at være mere end en ensom soire for tomme sale. Er du mere tilpas med at ytre dine holdninger fra en computerskærm, kan du tage til åben aften på Kritikerskolen. Politiken har i tidens løb fostret en hel læserbrevshær, og hvis du ikke nåede at ansøge til debattør- og kritikerskolen i gymnasietiden, kan du lave om på det nu. Aftenen handler om årets to buzzwords – populisme og fake news – og både Stine Bosse, Henrik Dahl og Vincent Hendricks står på deltagerlisten.

Infomøde om Statskundskabsrevyen 2018. Jacques D. Kl. 17.00-21.00.
Åben aften på Kritikerskolen. Politikens Hus. Kl. 17.00-20.00.

TORSDAG

Torsdag kan du blive klogere på to relativt specifikke og kapitalismekritiske emner. Tænketanken Frej har inviteret en række eksperter ind for at diskutere havbrug og dens forurenende effekter. Dansk Akvakultur sponsorerer mad (fisk forhåbentligt), og du kan med fordel granske din hjerne for mikro/makroøkonomiske begreber om det frie markeds clinch med miljøet. International Debat kigger samme dag nærmere på, hvordan økonomisk vækst clasher med demokratiske idealer i Østafrika. De har inviteret Christian Friis Bach og en række forskere til at diskutere, hvor fordelagtigt kapitalismens væksteventyr egentlig er, hvis det ikke kommer lokalbefolkningen til gode. Karl Marx vender sig videre i graven.

Havbrug: Forurenende forretning? Festauditoriet, Frederiksberg Campus. Kl. 17.30-20.00.
Østafrika – fremskrift eller demokratisk forfald? CSS 1.1.18. Kl. 17.00-19.00.

FREDAG

Politologisk Filmklub kan andet end at være politologiske og gentager fredag deres succes med kultfilmvisning fra Campusdagen. Denne gang skal du ikke se verdens dårligste film (’The Room’) og kaste med skeer, men i stedet lære ’The Dude’ og hans forkærlighed for White Russians at kende. Foreningen udvider således kult-repertoiret med selveste The Big Lebowski, der altid tåler en ekstra visning og samtidig efterlader dig mega klar til fredagsbar. Konceptet er nemlig en såkaldt drink-along, hvor du kan svælge i hvide eller sorte russere afhængigt af din tarms relation til laktose. Så fat morgenkåben og bowlingkuglen, og start din bytur i Jacques D..

Apolitisk filmvisning: The Big Lebowski feat. White Russians. CSS. Kl. 18.00-23.00.  

LØRDAG

Vi vil måske ikke alle stå ved det, men der en grund til, at Statskundskab kaldes en politikerfabrik. På lørdag kan du i Jacques D. møde tre statskundskabsstuderende, der kombinerer pensumlæsning med kommunalvalgkamp. Sjovt nok stiller både Laura Rosenvinge, Malte Mathies Løcke og Julie Frøhlich op for Socialdemokratiet, og du skal nok forvente, at din landskamp bliver krydret med lidt frihed, lighed og solidaritet. Har du virkelig brug for at få din lørdag til at gå, kan du også tage til 15-timers lytte-event i Den Sorte Diamant. Performance-kunstneren Marina Abramovic gør ingenting halvt, og du kan altså høre hendes biografi udfolde sig i alle lørdagens vågne timer. Interessant!

Valgbar i Jacques D + Landskamp. Jacques D. Kl. 19.00-02.00.
Curated by Marina Abramovic #1: Long-durational listening event. Den Sorte Diamant. Kl. 09.00-01.00.

SØNDAG

Søndag formiddag kan du skifte brunch ud med gratis filmvisning på Grand teatret. Den Oscar-nominerede instruktør Hanna Polak har i 14 år fulgt en gruppe børn på en losseplads uden for Moskva, og nu samler en gruppe danske unge ind til ét af de børn, der sidenhen er blevet mor til sit eget. ’Børnene på Putins losseplads’ skildrer den voldsomme ulighed, der kendetegner det russiske samfund, og som er lidt nemmere at relatere sig til end slumkvartererne omkring Indiens affaldsbjerge. Har du svært ved at forholde dig til ekstrem armod i det tidligere USSR på en hellig søndag, kan du være mere navlepillende i selskab med Knud Romer på BIBLIOTEKET i Nordvest. Til Lig&Lyt med forfatteren kan du høre om forfatteren indtil videre uudgivede ’Kort til Paradis’ og skylle oplevelsen ned med gratis kaffe og croissant.

Gratis filmvisning – Børnene på Putins losseplads. Grand teatret. Kl. 10.00-11.30.
Lig&Lyt til Knud Romer. BIBLIOTEKET. Kl. 11.00-13.00.