Skip to content

Rostbøll Cup: EKSKLUSIVT INTERVIEW med Søren Hvalsøe

MED ANDRE ORD bringer et eksklusivt interview med en af arrangørerne bag årets dramatiske Rostbøll Cup – Søren Hvalsøe Kristensen. Få blandt andet svar på, om Jacques D Sports bestyrelse er lige så bundkorrupt som FIFAs, og om næste års Rostbøll Cup bliver afholdt i Qatar.

 

Hej Søren, tusind tak for at medvirke. Kan du forklare lidt om din rolle her?

Ja, jeg er jo medarrangør af årets Rostbøll Cup. Jeg er mest med til at facilitere de overordnede rammer, ordne mange af de praktiske ting og sørge for at mobilisere alle holdene, så de stiller op til deres kampe. Men man kan diskutere hvor meget arbejde, der egentlig er i det, for det er faktisk russerne, der klarer det meste selv – og det har de været super gode til.

Vil du karakterisere dig selv som hjernen bag årets turnering?

Det er meget store ord at bruge. Jeg vil mere sige, at vi blot er igangsættere, og så er det simpelthen russerne, der er den store drivkraft i hele den her turnering.

Kan du ikke sætte nogle ord på, hvorfor du, frivilligt, bruger så meget tid på Rostbøll Cup´en?

Turneringen er fantastisk på så mange måder, men mest fordi den giver de nye russere lov til at styrke deres sammenhold, som dog i forvejen virker til at være ret stærkt. Men så kan de også møde andre hold på deres årgang og få styrket nogle bånd på tværs.

Vi ser, hvordan store organisationer som FIFA har handlet, så vi bliver nødt til at spørge: er der ligheder mellem Jacques D Sport og FIFA?

Jeg kan godt forstå jeres bekymring med de sager, vi har set, men jeg kan forsikre jer om, at Jacques D Sport er en ren organisation. Vi har en klar flad struktur, og der er åbenhed om alt. Vi er villige til at fremlægge al den dokumentation, der er brug for.

Andreas sidder i dag både som journalist og som en del af Jacques D Sports bestyrelse, så vi må vide: hvor kompetent er bestyrelsen? Er du den nye Sepp Blatter?

Man kan jo være kompetent på rigtig mange måder, og Sepp Blatter var jo på sin vis også kompetent til det, han gjorde. Jeg synes, vi i bestyrelsen har rigtig gode erfaringer. Vi har selv været en del af Rostbøll Cup og har derfor oplevet den energi, den bringer. Derudover er der flere i bestyrelsen, der også har praktisk erfaring med fodbold, og ved, hvordan man mobiliserer og koordinerer hold.

Jeg kan godt høre, at du kan blive en rigtig god politiker, Søren. Du taler rigtig flot udenom. Men, og svar os ærligt, bliver den næste Rostbøll Cup afholdt i Qatar eller en lignende småsuspekt oliestat?

Altså, nu er Final Four jo på Kløvermarken en lørdag formiddag, hvor det blæser rigtig meget, og det er en smule koldt, så det er faktisk ikke nogen dum idé at afholde det i Qatar. Det, tror jeg faktisk, vil være rigtig populært. Det kan godt være, at vi må søge nogle flere sponsorater, hvis vi skal flyve fire hold til Qatar, men det må vi jo så bare lægge noget mere arbejde i til næste år.

Og med disse ord siger vi endnu engang tak til Søren Hvalsøe Kristensen – og glæder os til at følge næste års russere, når de indtager Qatar.