Skip to content

Jeg var så stiv i fredags!

Du kender det godt. Det er blevet fredag, og du har siddet på læsesal i adskillige timer. Klokken slår 14:30, og du er så småt ved at færdiggøre de sidste tændstiksmænd i marginen, så du med ro i sjælen kan vende ølsnuden mod KØS. Men ak – noget er helt galt. Ryggen værker, og knæene knirker. Det går pludselig op for dig, at din krop i løbet af de mange timers søvn på læsesalen er blevet lige så stiv som det strygebræt, din skjorte aldrig har set. Der er næppe noget mere bittert, end når kroppen bliver stiv, men heldigvis er der hjælp at hente!

MED ANDRE ORD bringer dig her fem øvelser, der modvirker stivhed i kroppen og sikrer, at du kan gennem­føre det ugentlige specialølsmaraton.

mao6_s16

Øvelse #1 – Hils på Mikkel Vedby
Indtag en oprejst position med samlede håndflader ind mod brystet og buk dybt. Forbliv foroverbøjet i omkring 15 sekunder og sørg for, at ryggen er ret, så længe du hilser på institutlederen. Øvelsen gentages fem gange og løsner op i rygsøjlen. Denne øvelse sikrer, at du kan blive stående i baren uden at din ryg kommer til at ligne et spørgsmålstegn.

 

Øvelse #2 –Flygt fra læsesalen i slowmotion
Tag din taske i favnen og stil dig med front mod Kommunen. Tag nu langsomt fem dybe skridt fremad, hvor du ved hvert skridt bøjer så dybt i knæene, at dine fingerspidser kan kærtegne det inspirerende ­linoleumsgulv. Øvelsen har til formål at opstramme de akademiske lårmuskler, så du ikke giver efter under vægten af dine medstuderende på dit skød.

mao6_s17_a

 

mao6_s17_bØvelse #3 – Snøvsen læser statskundskab
Dyk nu dybt i din rygsæk og find en bog, der har særlig lav affektionsværdi for dig. Åbn bogen på en tilfældig side, stil dig på ét ben og læs to sider, før du opgiver at forstå den ontologiske forskel på konstruktivisme og poststrukturalisme. Skift nu ben og gentag øvelsen, mens du endnu engang lader dig overvælde af alt det, du ikke forstår. Denne øvelse træner balanceevnen og din evne til at modstå søvn – det kan både gavne på læsesalen og til festen.

 

mao6_s18_aØvelse #4 – Stoledans  
Find en bar væg og placér dig med ryggen mod den. Gå nu ned i knæ, så du støtter ryggen mod væggen og spænder godt i de lårmuskler, som du allerede har aktiveret. Du ender nu i en utrolig ubehagelig og uvant position for en ellers magelig statskundskaber. Du overvinder imidlertid smerten og holder positionen i 45 sekunder. Øvelsen sikrer, at du kan klare dig til KØS, når alle stole er optaget.

Øvelse #5 – Kommunal Øvelses-Service
Denne øvelse foretages i Kommunen. Du bestiller først en utroligt bitter specialøl, hvorefter du for et øjeblik lader dine statskundskabstrænede talegaver forstumme og fører øllen til munden. Øvelsen træner armmusklerne, og – hvis øllen er bitter nok – trænes også næsens rynkemuskler. Denne øvelse gentages så længe lager haves og kan derefter gentages andetsteds i København og omegn.

mao6_s18_bDu har nu gennemført de fem øvelser, der sikrer, at du undgår stivhed i kroppen. Glædelig fredag og husk at hjælpe dine venner, så de heller ikke bliver stive. I leddene.

Tegninger af Daniel Krajewski

//Artiklen er oprindeligt bragt i MED ANDRE ORD #6 og opdateret september 2017//.