”Lad os starte en diskussion om kvalitet i vores uddannelse og hos vores kandidater. Jeg har givet bolden op, så nu må I – kære læsere – på banen.” – Lars Bo Kaspersen, institutleder, i MED ANDRE ORD #4

Kvalitet & uddannelse

”Lad os starte en diskussion om kvalitet i vores uddannelse og hos vores kandidater. Jeg har givet bolden op, så nu må I – kære læsere – på banen.”

– Lars Bo Kaspersen, institutleder, i MED ANDRE ORD #4

MED ANDRE ORD følger i denne udgivelse op på institutleder Lars Bo Kaspersens artikel Udfylder vi vores potentiale?, som blev bragt i sidste udgave af bladet. I sit indlæg stillede Kaspersen spørgsmålet om, hvorvidt ”vi er i stand til at motivere og udfordre vores studerende tilstrækkeligt til, at en større andel bliver endnu dygtigere og frem for alt mere selvstændigt tænkende?”. Spørgsmålet besvarede han selv:
”Det er vi næppe.” For selvom Institut for Statskundskab i reglen er stolte af sine kandidater, løber man ifølge institutlederen ’’oftere og oftere ind i eksempler, hvor man tænker: Det burde en cand.scient.pol. kunne gøre bedre”. Men hvad er det, der kan gøres bedre på Instituttet? Det har vi her fået en række bud på fra studerende, ansatte og tidligere ansatte. Bolden er hermed grebet.

Boganmeldelse: Frihed på farten

Næste artikel

Boganmeldelse: Frihed på farten

En lille bog om et stort begreb. Så enkelt kan bogen Frihed af Hans-Jørgen Schanz beskrives. Med Wittgenstein i hånden forsøger Schanz på de knap 52 sider at rense ordet ’frihed’ fra de mange nutidige associationer og nå ind til begrebets kerne. For i en verden, hvor det at være fri forbindes med friheden til at ytre sig såvel som med fritgående høns, er en tur igennem Schanz’ sproglige vaskemaskine i høj grad tiltrængt.