Skip to content

SIDE 9-VIP’EREN: Bertel Teilfeldt Hansen

Efterårssemestrets Side 9-VIP’er er Bertel Teilfeldt Hansen, postdoc og underviser i Sammenlignende Statskundskab. MED ANDRE ORD har sat den unge forsker i stævne til en snak om punk, bleer og sexede metodebegreber.

Hej Bertel! Lad os bare starte lige på og hårdt. Hvad har du egentlig gang i med den der skægpisk?
Det er ligesom med gode golfspillere, der spiller med handicap – det skal ikke blive for nemt at klare sig gennem karrieren. Ej, det er en reminiscens fra dengang, jeg var meget punk i gymnasiet. Nu er jeg ved at blive gammel, og så hænger det fast. Den er bare aldrig rigtig blevet klippet af. Det bliver den måske nu, for små babyer tager sgu fat. Det gør pisseondt.

Er det rigtigt, at din bror har en endnu længere skægpisk?
Det er korrekt! Men han bor i Canada, så jeg er den herboende, der har den længste pisk.

Hvad laver du for tiden rent arbejdsmæssigt?
Lige nu underviser jeg bare sindssygt meget i Sammenlignende Statskundskab. På forskningsfronten har jeg lige udgivet en artikel sammen med Peter Dinesen og nogle fyre fra Aarhus – blandt andet Peter Dinesens fætter. Det der nørdegen løber åbenbart i familien.

Artiklen handler om terrorangrebet 11. septembers effekt på danskernes psykiske helbred.

Forleden var du i TV2 News for at kloge dig på selvsamme emne. Hvordan var det?
Normalt er de ting, jeg laver, ikke specielt pressevenlige. Det er sådan noget med, at sandsynligheden for borgerkrig stiger med to procentpoint i gennemsnit. Det er jo svært at sidde og sige. Så er det bedre at sige, at Anker Jørgensen også bare var dum eller sådan noget mere konkret om dansk politik. Jeg er ikke så medievant – det var sgu lidt syret.

Først TV2 og nu MED ANDRE ORD! Der er vist en, der har vind i sejlene. Hvor finder man en ung stjerneforsker som dig på en fredag aften?
Det er skiftet markant, for jeg lige fået et lillebitte barn. Så fredag aften finder man mig bare hjemme ved puslebordet, hvor jeg skifter bleer. Tidligere plejede jeg at drikke nogle øller med kammeraterne fredag aften. Ellers var jeg en del ude at spille musik. Jeg har – eller havde – sådan et hiphop cover-band, der hedder ”Pels og pistoler”.

Jeg har hørt, at du af og til sidder og synger passioneret på dit kontor. Er det så også mest hiphop, du kaster dig over?
Det er rimelig forskelligt. Jeg er jo gammel punker, så det er jo selvfølgelig en masse punk. Når vi har skullet spille med bandet, har jeg siddet og øvet mig. Så er det R. Kelly, Nelly og sådan noget. Men mest punk.

Rygtet vil vide, at moderen til din baby er en anden tidligere metodeunderviser på Statskundskab, Bolette Danckert. Var det en julefrokost, der stak af?
Ja, det var det. Det var bogstavelig talt en julefrokost – sådan totalt stereotypt og corny. Det var ikke nødvendigvis der, barnet blev produceret, men det var der, vi ”sealed the deal”, som man siger.

Som man siger. Er det rigtigt, at hun er mest kvalitativ? Du er jo en kvantedreng, så det må give nogle problemer?
Nej, det er hun faktisk ikke. Det er en udbredt myte. Hun laver lige så meget statistik som mig. Jeg dater kun statistikere.

Når vi nu er ved det emne, hvad synes du så, er det mest sexede metodebegreb?
Der er nok nogle, der ville sige, at det er ”contradiction in terms”. Men altså, eksogenitet, det er frækt. Hvis man siger det hurtigt og er lidt fuld, så lyder det lidt som ”sexogenitet”.

Så det er det tætteste, som metodefaget kommer på at være rigtig sexet?
Ja, og det er nok også det tætteste, en metodolog kommer på sex.

Hvordan har det været at være Side 9-VIP’er?
Det har været en stor oplevelse. Jeg ser frem til at blive hædret og glæder mig til al den status, der følger med.

Det kan du roligt gøre. Hypen plejer at være helt enorm. Tak fordi du ville stille op! Det er vi glade for her på MED ANDRE ORD.