Skip to content

Bogpris: Bog om europæisk integration vinder endnu en pris

Rebecca Adler-Nissen, lektor på Institut for Statskundskab, får endnu en anerkendt pris for sin bog om europæisk integration. Årets modtager af Susan Strange-prisen blev offentliggjort den 17. juni på årskonferencen for The British International Studies Association (BISA).

Rebecca Adler-Nissen, lektor på Institut for Statskundskab, bliver hædret med endnu en internationalt anerkendt bogpris. Hun får Susan Strange-prisen, der hvert år uddeles af The British International Studies Association (BISA), for sin udgivelse “Opting Out of the European Union: Diplomacy, Sovereignty and European Integration”. Bogen er en dybdegående analyse af, hvordan europæiske lande håndterer suverænitet i praksis. Se mere i nyheden: Anerkendt bogpris for analyse af europæisk integration.

Prisregn over forsker

Siden efteråret har Rebecca Adler-Nissen oplevet en regn af priser. I efteråret 2014 modtog hun ’Guest Lecturer and Rising Star Award’ af det svenske selskab for statskundskab. Selskabet beskriver hendes arbejde som ’cutting edge’, der fører nytænkning til feltet Internationale Relationer.

Susan Strange-prisen er den anden pris hun modtager for sin bog om europæisk integration, og den 10. juni denne måned fik hun tilmed overrakt Nils Klim-prisen som anerkendelse for sin forskning og tilgang til international politik:

Foto: Christoffer Regild

– Jeg er meget overvældet og taknemmelig over al den anerkendelse, jeg har oplevet inden for det sidste års tid. Samtidig er jeg virkelig glad for, at det er med til at sætte fokus på det daglige liv i international politik. Jeg tror, at praktikere kan fortælle noget som teoretisk kan blive endnu mere banebrydende end det, vi som forskere kan forestille os, hvis vi kun sidder bag skrivebordet, siger Rebecca Adler-Nissen.

Pris til ære for Susan Strange

Susan Strange-prisen uddeles hvert år af BISA for den bedste bog på tværs af alle områder inden for internationale studier. Prisen er stiftet til ære for briten Susan Strange, der var en af de mest indflydelsesrige forskere inden for udviklingen af studiet af international politik i Storbritannien. Hun varetog en stribe akademiske poster og var med til at stifte BISA. Desuden blev hun den første kvindelige præsident for the International Studies Association (ISA) i 1995.

Kontakt
Lektor, ph.d. Rebecca Adler-Nissen
Mail: ran@ifs.ku.dk
Mobil: 30 22 40 75