Skip to content

Forbindelsen til virkeligheden?

Et semester er gået, siden MED ANDRE ORD overtog stafetten fra Statskundskab Kontakt. Det har på mange måder været et begivenhedsrigt semester – både på instituttet og redaktionelt. Redaktionen er vokset, og vi håber, at stadig flere har lyst at til gøre os følge fremover. Og på instituttet har det ikke skortet på nye initiativer og arrangementer i løbet af efteråret.

CSS blev blokeret, og ’Fremdriftsreformen’ blev udskudt. Putnam lagde vejen forbi et stopfyldt Christian Hansen-auditorium, og en ny vinder af den årlige debatturnering blev fundet. Alt imens disse begivenheder foldede sig ud, gjorde en ny forening sin entre på Statskundskab, og sammen med prominente skikkelser som Marianne Jelved og Bjarne Corydon satte den fokus på skønlitteratur. Stats-lit er navnet, og det blev til både velbesøgte arrangementer, en rum portion skriverier i Politiken og megen debat rundt i krogene – for hvad skal en flok forvalt- ningsspirer overhovedet med litterære fiktioner, med Dostojevskij og Dante? ’De skal såmænd komme tættere på virkeligheden,’ lød det.

MED ANDRE ORD har i denne udgivelse grebet bolden og sat fokus på virkeligheden, og hvordan vi mon kommer i forbindelse med dette abstraktum, som efter sigende skulle findes bag Kommunehospitalets mure. Vi har bedt Stats-lit vise os og læserne, hvordan skønlitteratur kan bidrage til at skabe denne forbindelse. Og vi har været en tur inde på Borgen, udstyret en medstuderende MF’er med en sut og kærligt forlangt svar på tiltale: For hvordan forholder det sig egentlig med virke- ligheden og en yngre knøs, som end ikke har fået fingrene op af universitets politologiske dannelsesmuld, før han trasker ind på Borgen? Derudover har vi lagt vejen forbi Steffen Thybo

Møller, tidligere studerende ved Institut for Statskundskab og manden bag DANSIC, som udpeger nye veje og retninger for vort kære studium.

Ud over bidrag til vores temasektion inde- holder denne udgivelse også flere debatindlæg, som redaktionen med stor glæde har modtaget. Som vi også bemærkede på nærværende spalter i det forrige nummer, er et af vores primære mål at styrke dialogen og debatten mellem de studerende og mellem ansatte og studerende. I denne udgave af MED ANDRE ORD svarer institutleder Lars Bo Kaspersen på ph.d.- studerende Rasmus Fonnesbæk Andersens indlæg om, hvad vi skal med politologien. Desuden sætter en gruppe fjerdesemester- studerende bachelordelens makroøkonomifag under ‘kritisk lup og efterspørger flere nuancer i pensum og undervisning.

Endelig skal læseren ikke snydes for at komme med på guidet tur rundt i CSS’ fortid med en portørvikar på det tidligere Kommunehospital. Hvem vidste, at lokalet, som nu huser Academic Books, tidligere ikke blot var portørcentral, men i særdeleshed også ølbørs og lummerhytte? Og den nysgerrige læser kan også opleve system- kritikeren Emil Bier med det frimodige sprog- brug, som tidligere har fået forbudt intet mindre end 5000 kilometer malkeslange og sendt 800 millioner NATO-patroner til skrot.

Vi skal her på redaktionen afslutningsvis rette en tak til alle, der er kommet med feed- back og forbedringsforslag oven på den første udgivelse af MED ANDRE ORD, ligesom både bidragydere og Institut for Statskundskab skal have stor tak for indsats, energi og opbakning. Det er den slags, der driver et studiemagasin frem.

Philip Larsen,
på vegne af redaktionen, februar 2014