Skip to content

POKO – PASSION FOR POLITIK OG KOMMUNIKATION

Brænder du for politisk kommunikation, og ser du en fremtidig karrieremulighed inden for det felt? Synes du også, at det er en del af statskundskabsstudiet, der fylder for lidt på udbuddet af kurser og studieaktiviteter? Så hop ombord på bussen og bliv del af den tværfaglige studenterforening PoKo!

Af Sophie Eskildsen, PoKo-bestyrelsesmedlem på KU og kandidatstuderende på Institut for Statskundskab, KU

Studenterforeningen PoKo, der bygger bro mellem CBS og Københavns Universitet, forener studerende, der både interesserer sig for kommunikation og politik. Det er nemlig to discipliner, der i al for høj grad holdes adskilt på de to universiteter – og det er en skam. På Statskundskab oplevede flere studerende, at udbuddet af kurser, der forener disciplinerne, var tæt på fraværende, ligesom der i det ellers store udvalg af foreninger på CSS ikke eksisterede en med netop dét fokus.

Samtidig er flere bureauer og virksomheder, der leverer strategisk kommunikation, begyndt at efterspørge statskundskabere med en sådan interesse. Det var det paradoks, som fik statskundskabsstuderende Alexander Funch til at hive fat i nogle CBS-studerende med henblik på at skabe en studenterforening, der udfyldte dette tomrum. Det blev startskuddet for en ny studenterforening – PoKo, Politik & Kommunikation.

Det uundgåelige tværfaglige netværk

Foreningen havde stiftende generalforsamling i efteråret 2015 og er dermed stadig en ung en af slagsen. Selvom der er en lokalbestyrelse tilknyttet begge universiteter, er disse – og eventuelle fremtidige lokalbestyrelser – forenet i et fælles koordinationsudvalg, hvorfra al planlægning foregår. Det skyldes den simple årsag, at foreningen er og drager fordel af at være tværfaglig og tværuniversitær.

I stedet for altid at opfatte hinanden som konkurrenter på jobmarkedet er idéen, at der er utrolig meget læring at opnå ved at indgå i det tværfaglige netværk, og at et sådant netværk uundgåeligt er en styrke på et både personligt og professionelt plan. Kernen i foreningen er, at det er passionen for politik og kommunikation, der er afgørende – og ikke hvilken uddannelsesbaggrund eller eventuelt hvilket politisk tilhørsforhold, man har.

Events

Siden årsskiftet er det gået stærkt for foreningen, der i skrivende stund har knap 70 aktive studerende i sin Facebookgruppe ”PoKo Aktive”, hvor planlægningen af de mange arrangementer, foreningen byder på, finder sted.  PoKo’s arrangementer spænder vidt, hvilket kommer til udtryk i de forskellige events, der allerede er afholdt – og dem, der er på vej. For nylig afholdte PoKo et event med integrationsminister Inger Støjbergs særlige rådgiver, Mark Thorsen, der fortalte om spindoktorers rolle i dansk politik. Senere på året vil PoKo i tæt samarbejde med Dansk Markedsføring Studerende stå for et arrangement, der stiller skarpt på det amerikanske præsidentvalg den 8. november.

Interesseret?

Du kan læse meget mere om arrangementerne i takt med, at de bliver offentliggjort på Politik & Kommunikations Facebookside ” Politik & Kommunikation – PoKo” og blive aktiv i planlægningsgruppen ved at melde dig ind i ”PoKo Aktive”.