Skip to content

Pubcrawl: Din guide til at være stud.scient.pol i byen

Kære medstuderende. Redaktionen fra MED ANDRE ORD har været på pubcrawl, og vi giver dig her guiden til, hvordan du begår dig som ægte statskundskaber i det københavnske sammensurium af barer og bodegaer. Uanset om du er første-semester-studerende og nytilflyttet til den skæve hovedstad, eller om du er garvet statskundskaber, der har glemt gadernes navne i det mørke vinterhi: Her kommer guiden du ikke vil gå glip af. Hvem ved, måske du kan udvide dit repertoire og møde dine elskede stud.scient.poler et andet sted end Barkowski.

Af Nadja Christensen
Illustreret af Thea Skjærbæk

Første stop: Toga Vin- og Ølstue

Kun et stenkast fra Storkespringvandet finder du Toga Vin- og Ølstue. Som navnet antyder, er der tale om en snart århundredegammel skænkestue, der er præget af ægte bodegastemning. For 160,- på en regnfuld torsdag eftermiddag får du fire fadøl og en plads i den helt store bås lige ved vinduet. Det helt særlige ved Toga er stedets ry for politiske diskussioner over en kold fadøl, og det er derfor ikke unormalt at finde en af Borgens mange politikere ved barens højstole. Der går sågar rygter om, at det er Søren Pinds lokale stamsted! På væggene hænger der satiriske tegninger af statsministre indrammet i guld, og vi fik tilmed fornøjelsen af Thomas Helmig over højtaleren – det kan ikke være andet end en statskundskabers våde drøm. Vi har dog en enkelt bøn til Toga herfra: Få gerne fat på nogle Gulddamer på flaske, tak.

Beliggenhed: 3,5 ☆
Stemning: 4 ☆
Plads: 4 ☆
Rummelighed (for de mange forskellige statskundskabstyper, der findes i verden): 5 ☆
Priser: 3 ☆
Sortiment: 2 ☆

Andet stop: Søhesten

Andet stop bød på lækre polstrede møbler i rendyrket mormor-stil. Du kender dem, de møbler hvor man synker så langt ned, at det virker som en umulig opgave at rejse sig op igen. Få minutter efter åbningstid bød en enkelt ensom bartender os velkommen i de retro omgivelser og skænkede os fire øl for 120,-. Stedet var mennesketomt, men man havde en klokkeklar fornemmelse af, at de mørke omgivelser kunne blive svære at navigere i som aftenen skred frem og menneskemængden blev tættere. Stedet er kendt for sine live jazz-optrædener, en ellers afslappet strøm af baggrundsmusik (uden at der er tale om elevatormusik) og et tag-selv-bord af terninger. Dette er stedet du tager hen, hvis du er foruden veninden, der altid har et kortspil i tasken. Fynsk forår var at finde bag disken, men stadig ingen Gulddamer.

Beliggenhed: 5 ☆
Stemning: 3 ☆
Plads: 3 ☆
Rummelighed: 5 ☆
Priser: 2 ☆
Sortiment: 2 ☆

Tredje stop: Lampedusa

Tredje stop bød på et mere eller mindre planlagt pitstop, som du helt sikkert er bekendt med. Således fandt vi os selv i vante rammer blandt frisklavede pizzaslices til en brøkdel af de sædvanlige københavnerpriser. Valgmulighederne er mange på Lampen, og et hot tip fra os er aldrig at forglemme, at der også er mulighed for ekstra dres, oregano, hvidløg og/eller chili på toppen af dit slice. Lampedusa er og bliver en statskundskabers bedste ven, og det er uanset, om du har brug for en pause fra læsesalen, eller om du skal lægge en god bund inden den næste Kommunefest. Hvis du synes stemningen er lige til den snuskede side, kan vi anbefale at hæve det æstetiske niveau med en flaske god aromatisk rødvin for kun 79,-. Smilene er ikke til at tage fejl af, og hvis du ikke er i godt humør endnu, skal et blink fra de søde folk bag disken nok gøre det.

Beliggenhed: 5 ☆
Stemning: 5 ☆
Plads: 5 ☆
Rummelighed: 5 ☆
Priser: 5 ☆
Sortiment: 5 ☆

Fjerde stop: Parken

Der brøles og skråles og skåles. Nogle ville kalde det et alternativt stop på en pubcrawl, men vi kalder det for fædrelandskærlighed – ikke kun til drukture, men også til bolden. På taget af en buldrende sektion 12, centralt i byen, var der fyldt med slagsange og flyvende fadbamser. Lettere på udebane (metaforisk forstået, selvfølgelig) prøvede vi akavet at synge med og blende ind i den mere eller mindre urokkelige fodboldstereotyp. Man kan således forestille sig, at ikke alle vil have det lige sjovt i selskab med mandehørm, halvdyre øl og dårlige stadiumpølser. Som statskundskaber er det dog alligevel et must at slå et smut forbi Parken for (måske) at bryde med fordommene og have et gensyn med magien fra sommeren ’20. Og så gør det da heller ikke noget dårligt for aftenens stemning, hvis kampen ender 5-0 i eget favør.

Beliggenhed: 4 ☆
Stemning: 5 ☆
Plads: 5 ☆
Rummelighed: 1 ☆
Priser: 3 ☆
Sortiment: 1 ☆

Femte stop: Kompasset

Følger du kompasset finder du vej til midten af Østerbrogade og femte stop på pubcrawlen. Stedet er en klassiker indenfor mikrobryggeri-stilen, og det er et særtræk i den ellers Tuborg-fikserede hovedstad. Kompasset er intimt og til tider nem at overse. Ikke desto mindre er det et sted værd at besøge. Typisk vil du blive mødt af en overdøvende hyggesnak fra små særskilte borde oplyst af stearinlys. På væggen hænger en kridttavle med navne på alverdens specialøl, der er klar til at blive visket ud og erstattet med de nyeste indenfor branchen. Dette er stedet, du tager hen for at imponere en fancy date, eller hvis du skal overdænge dine tætteste venner med al din specialøl-viden (som man jo gør). For 250,- får du 6 øl, der kan være alt lige fra klassisk pils til lys jordbærøl – du bestemmer.

Beliggenhed: 2 ☆
Stemning: 3 ☆
Plads: 2 ☆
Rummelighed: 4 ☆
Priser: 2 ☆
Sortiment: 3,5 ☆

Sjette stop: Lygtens kro

Sidst men ikke mindst fandt redaktionen vej forbi Lygtens Kro. Lygtens Kro kan bedst beskrives som en skønsom blanding af sommerhus og bodega. Er du vild med regnbuelyskæder, halvgrimt tapet, sjove malerier og en flaskeøl i hånden, er dette lige et sted for dig. Selvom nattetimerne var godt på vej, fik vi skaffet os et lækkert langbord på en delvist overdækket terrasse. Vi havde derfor også fornøjelsen af at blive opvarmet af varmelamperne omkring. Så frygt ikke! Ved pladsmangel kan også vinteren byde på udendørs øl – hvis og såfremt, at cyklen kører helt til ydre Nørrebro. Som et ekstra plus er udendørsplaceringen eminent til, at man kan råbe og skabe sig som man lyster (aka. et godt sidste stop på en pubcrawl). Ligeledes var der både gratis kander med vand og Gulddamer på flaske – så er vi vist alle glade.

Beliggenhed: 2 ☆
Stemning: 4 ☆
Plads: 4 ☆
Rummelighed: 4 ☆
Priser: 5 ☆
Sortiment: 4 ☆

Vi glæder os til at se jer alle sammen derude i det nye år ❤