Skip to content

Skal vi være K? MAO møder Årets K-udvalg

af Benedikte Grundtvig Huber

Redaktionen har fået sig en lille snak med Koordinationsudvalget21 om Taylor Swift, tutorforløb og traditioner.

Efter en lang, kold og kedelig vinter, begynder foråret endelig at lysne i horisonten. Den kommende årstid er vi ekstra glade for her på statskundskab, for den er også ensbetydende med, at vores elskede introforløb starter op igen! Savner du også landeskål, timelange tutorplena og porrer, så kan du varme dig ved, at dette års Koordinationsudvalg allerede er igang med planlægningen.

Årets Koordinationsudvalg består af
Sebastian fra Kina 18
Emma fra Tanzania
Kasper fra Algeriet
Louise fra Norge

Hey K, folket vil gerne vide lidt om jer! Først og fremmest, kan I forklare hvad Kontaktudvalgets funktion er?

Vi står for den overordnede koordination af introforløbet, hvilket er et arbejde der næsten forløber sig over et helt år. Koordinationen består til dels i en løbende kontakt med studieledelsen og derudover tilrettelæggelsen af tutorgruppens arbejde.

Men det er vigtigt at understrege, at tutorgruppen bygger på en flad struktur – det vil sige at vi er tutorer på lige fod med alle andre og vores stemme tæller ikke mere end andre tutorers.

Og er der noget, I gerne vil have folk ved om jer?

Emma: Jeg er faktisk 23 år.

Sebastian: Jeg bliver faktisk 24 år lige om lidt.

Louise: Jeg ligger inde med insiderviden om Taylor Swift og hendes nye udgivelser.

Kasper: Jeg har engang taget 3 øl i en ølbong.

Hvad er jeres y-ting ved tutor-forløbet?

Emma: At spritte russerne af.

Louise: Helt klar champagnerundfarten – jeg håber virkelig at den kommer til at ske igen i år!

Kasper: Evalueringsplenum.

Sebastian: Den gode stemning :)

Hvordan har Corona præget jeres arbejde i K?

Masser af zoommøder! Vi havde egentligt planlagt en sommerhustur til Bornholm, men det blev hurtig aflyst, da svenskerne lukkede grænsen.

Og uforudsigelighed, men heldigvis er tingene langt mere forudsigelige end sidste år. Processerne er i højere grad på plads, og erfaringerne fra sidste år er guld værd.

Vi arbejder med mange forskellige scenarier, mens vi krydser fingre for, at man kan snakke om corona i datid, når vi kommer til studiestart.

Hvordan er gruppedynamikken i K-udvalget?

Det er lidt akavet at Emma kommer fra Fyn, men ellers er alt godt – med klar kommunikation kommer man langt. Derudover bor vi alle på Nørrebro, så det er jo dejlig nemt :)

Hvordan ønsker I at præge introforløbet?

Vi har en ambition om at vi vil blive inddraget tidligere i de af instituttets og fakultetets beslutninger, som tutorgruppen påvirkes af. Det er vigtigt for os, at tutorgruppens arbejde bliver værdsat og vi bliver inkluderet i diskussionen om fremtidige udviklinger i forløbet.

En anden ting der er meget vigtigt for os, er at videreføre alle vores fantastiske traditioner til de nye årgange. Det er del af at være statskundskaber at elske Ice&Porter og fællessang.
Sidste års forløb var helt særligt, men vi glæder os nu rigtig meget til forhåbentligt at stå på floor til køkkenfest næste efteråret med rugbrød under skoene og en gulddame/sodavand i hånden.

Allervigtigst: Hvordan bliver man tutor?

Det er godt, I spørger! Man sender simpelthen en ansøgning, og så trækkes der lod blandt alle ansøgere. Vi vil i slutningen af februar melde meget mere ud, og der vil også komme et infomøde, hvor man kan høre mere om det at være tutor og hvordan man ansøger. Det bliver mega fedt og vi glæder os til at se jer alle sammen!